Forfulgt og truet på livet

Sat-7 får dagligt henvendelser fra deres seere via telefon, e-mails og sociale medier. Mange vil gerne takke for det de har mødt i programmerne, søge forbøn eller aflægge vidnesbyrd og fortælle hvad Gud har gjort i deres liv. Kharim tog kontakt via Facebook og delte sin historie med Sat-7’s lytterrespons team.

”Jeg ønske at dele mit vidnesbyrd med hele verden. Jeg bliver forfulgt af mine forældre – de har 3 gange forsøgt at slå mig ihjel. Èn af dem slog mig i hovedet med et vandglas – Jeg måtte syes med 26 sting. En saudisk fyr som jeg boede sammen med, tog en kniv og forsøgte at slå mig ihjel, fordi han kendte til min tro på Jesus Kristus, herrernes Herre, kongernes Konge.

Kharim* har en sunnimuslimsk baggrund og kommer fra Damaskus i Syrien. Gennem en kristen ven kom han til tro på Jesus. ”I en måned sammenlignede jeg den islamiske lære med bibelens lære, og mens jeg studerede koranen og Bibelen, viste Herre sig for mig som en engel,” fortæller han.

Efter at være blevet kristen oplevede Kharim megen forfølgelse og modgang fra både familie og venner. ”Jeg blev kidnappet, irettesat og forbandet af sheiken og de islamiske religiøse ledere i Damaskus.” Kharim måtte flygte fra Syrien og endte tomhændet op i Beirut. ”I tre dage sov jeg på gaden,” fortæller han, ”så åbnede Herren en dør for mig, og jeg fandt arbejde og blev i stand til at leje en lille lejlighed sammen med nogle andre syrere.

Ulykkeligvis stoppede forfølgelsen ikke her. Kharim måtte flygte fra lejligheden og flyttede sammen med en kristen irakisk ven ind i et kollegieværelse: ”Dér var den saudiske fyr som forsøge at slå mig om min irakiske ven ihjel med kniv. Vi bad til Gud og kom uskadte igennem episoden. Jeg lagde ikke sag an imod ham, men bad i stedet Gud om at åbne hans øjne.”

Kharim har nu boet i Beirut i 20 måneder og er på trods af modgang og forfølgelse fuld af taknemmelighed, overfor Gud som frelste ham – ”Jeg takker Herren Jesus, kongernes konge og herrernes herre og Hans kærlighed, fordi han gav sit liv for os på korset, for at han døde og opstod igen så han kan give evigt liv til dem som tror på ham.”

Livet er svært for Kharim. Han har ikke længere et job, og frygten for forfølgelse gør at han sjældent kan komme i kirke – ”Jeg er endnu ikke blevet døbt, fordi jeg ikke kan gå i kirke ret ofte – det er for farligt. Bed for mig…må Kristi kærlighed være med jer.”

* Af hensyn til drengens sikkerhed er hans rigtige navn kun kendt af redaktionen.

Kilde: SAT-7
Illustrationsfoto: Pixabay