Fra pige til kvinde

Enhver lille pige lærer af andre, hvad det betyder at være kvinde

Hendes forældre, lærere, venner, familie og medier giver hende forventninger til, hvem hun er, og hvad hun kan blive. Men ofte må hun afslutte sin skolegang, før hun er færdiguddannet. Hendes forældre beder hende om at forlade skolen for at hjælpe med pasning af yngre søskende, eller et aldrende familiemedlem behøver pleje, eller skolegang virker bare for upraktisk (Kilde: Wodon, Montenegro, Nguyen, & Onagoruwa 2018).
 
I mange kulturer fortælles den lille pige, at hendes formål er at opfylde andres ønsker. Eller at hendes værd er afhængig af, hvor mange børn hun kan få. Hun kan endda have ansvaret for en familie. Globalt set bliver 17% af pigerne gift, inden deres organer er fuldt udviklede (Kilde: UNICEF 2018).
Til dette billede skal der tilføjes, at hendes verden forandrer sig. Teknologien ændrer sig hurtigt, og det har indflydelse på, hvad lønnen udgør (Kilde: UN 2018). Ofte må kvinder træde ind i nye job for at forsørge familien.

Men hvis hun aldrig får fuldført sin skolegang, hvordan kan hun så bidrage til hendes liv og hendes familie, når det er nødvendigt? Medmindre hun har opbygget dette fundament som lille pige eller senere får mulighed for at indhente det som voksen, er hun fanget i en sårbar stilling. Uden faglige færdigheder kan det føre til udnyttelse af hendes arbejde og af hende.
 
Det er derfor, at den Internationale Dag for Pigebørn (11. oktober) fokuserer på at skabe bevidsthed om behovet for uddannelse og udvikling af kompetencer blandt piger. Forberedelse af piger for fremtiden giver den næste generation af kvinder redskaber og viden til at forbedre deres liv og samfund (Kilde: FN 2018).

For TWRs ”Kvinder med Håb”-arbejde er uddannelse et centralt aspekt. Med over 600 episoder af radioprogrammet ”Kvinder med Håb” kan kvinder både få praktiske færdigheder og åndelig føde. I programmet diskuterer to kvinder livsfærdigheder, såsom hvordan man dyrker en have, hvordan man håndterer et banklån eller hvordan man beskytter ryggen under arbejdet. Radioen er nem at indstille og den kræver ikke, at lytteren kan læse.

Ved at udstyre kvinder til bedre at lykkes i deres daglige liv, er vores bøn, at kvinder vil undervise og tale for, at deres døtre må få den bedst mulige uddannelse. Vær med til at bede om, at ”Kvinder med Håb”-programmerne vil påvirke den næste generation af kvinder i deres fysiske liv og introducere dem til det livsforvandlende håb, der kun findes i Jesus.
 
Der findes mange gode organisationer, der gør en forskel, når det gælder uddannelse af piger uddannelse og forandring af kvinders liv. Men hvis du tror, at programmet ”Kvinder med Håb” er et værdifuldt redskab i denne større indsats for at opbygge piger og kvinder, har du mulighed for at støtte programmet ved at give en gave til Norea Mediemission.

Kilder:

UN (2018). “International Day of the Girl Child.” Retrieved from http://www.un.org/en/events/girlchild/

Wodon, Q., Montenegro, C., Nguyen, H., & Onagoruwa, A. (July 2018). “Missed Opportunities: The High Cost of Not Educating Girls.” Retrieved from http://www.ungei.org/resources/files/Missed-opportunities-high-cost-of-not-educating-girls-World-Bank-July-2018.pdf