Hvor gemmer man en radio?

Der er desværre rigtig mange steder i verden, hvor det at være kristen er ensbetydende med modgang og forfølgelse. Nordkorea har i mange år toppet verdensranglisten over steder hvor troen koster mest.

Der findes en undergrundskirke i Nordkorea, men den opererer under enormt vanskelige forhold. For mange af de kristne i Nordkorea er radioprogrammer derfor den eneste kilde til kristen undervisning og opmuntring.

Det kan dog være forbundet med meget stor risiko at eje en radio i Nordkorea, i særdeleshed hvis den er indstillet på en kristen kanal, og derfor er det ofte ikke sikkert at skjule radioen i hjemmet.

Men hvordan gemmer disse nordkoreanske kristne så deres radio?

De graver den ned ude i marken!

Pakket ind og begravet

Om sommeren falder der store mængder regn, og om vinteren ligger temperaturen ofte under frysepunktet. Disse forhold er alt andet end ideelle, for en radio som ligger gemt nede i jorden.

Derfor følger der to plastikposer med, hver gang en radio bliver smuglet ind og hemmeligt distribueret til de nordkoreanske kristne. Det beskytter den lille radiomodtager imod støv og fugt og forlænger radioens levetid.


De nordkoreanske kristne ønsker så inderligt at høre om Jesus, at de skjuler deres radio under jorden, og graver den op om aftenen for at lytte til kristne radioprogrammer.

Lad os huske dem i bøn.