Fra godt til skidt til endnu bedre!

Fængselsmur

Trofaste lyttere i fængsler på Taiwan kan nu igen lytte til evangeliske programmer

Indtil maj 2016 sendte vores samarbejdspartner ”Voice of Salvation” (VOS) to evangeliske programmer (”Cloud of Witnesses” og ”Colourful Life”) ved at købe sendetid hos en sekulær FM radiostation, som dækker Halien og Taitung områderne på det østlige Taiwan. Men radiostationen blev slået sammen med en anden stor radiostation i maj, og den nye ejer nægtede at sende evangeliske programmer. Det lykkedes efterfølgende for medarbejderne hos VOS at finde to kortbølge-stationer, som ville sende de evangeliske programmer, og som accepterede den samme pris som den tidligere radiostation.
VOS informerede deres trofaste lyttere i de omtalte områder om forandringen. De fleste af lytterne er indsatte i fængsler, som lytter trofast og ofte skriver til VOS. Men efter skiftet af radiostation, skrev de breve til VOS og fortalte, at de ikke kunne høre programmerne på de nye frekvenser. VOS medarbejderne kæmpede ihærdigt for at finde ud af, hvad der var galt. De tjekkede de to kortbølge-stationers sendere; de skrev breve til lytterne for at undersøge hvilke mærker, deres radioer havde; hvilke forhold de lyttede under i fængselscellerne osv. En af medarbejderne kørte oven i købet hele vejen til Taitung, som er en køretur på mere end syv timer. Han forsøgte at bruge en radio uden for fængselsmurene for at tjekke signalerne. Men han fandt ud af, at signalerne uden for fængslet var klare.
Nu kunne VOS ikke finde flere løsningsmuligheder på problemet. Der var kun tilbage at bede om visdom fra Gud til at kunne finde årsagen til problemerne.

Gud være lovet for svar på bøn! I starten af december 2016 modtog VOS et brev fra en af deres trofaste lyttere, Hr. Lian, som var indsat i Taitung fængslet. Hans brev opklarede det mysterium, som havde givet VOS mange bekymringer de sidste mange måneder. Han skrev: ”… årsagen til, at jeg ikke kunne høre kortbølge-signalet var ikke radioens mærke eller model. Det skyldtes embedsmændene i fængslet. De høje mure omkring fængslet er udstyret med mange elektriske ”afskærmninger” for at hindre de indsatte i at bruge mobiltelefoner i hemmelighed. Disse ”afskærmninger” blokerer også radio- og TV-signaler… Måske er det fordi, at meget få lytter til kortbølge her, at fængslets embedsmænd kun har installeret forstærkere til FM signaler og ikke kortbølge-signaler. Det er virkelig en skam, at jeg ikke længere kan høre jeres programmer…”

Efter at have modtaget dette brev begyndte VOS medarbejderne at søge efter FM radiostationer i de to områder. Pris Herren! Indenfor en uges tid og lige før jul fandt de to andre FM radiostationer, som accepterede den samme pris, og som oven i købet kunne give endnu større rækkevidde end før! Så siden 1. januar 2017 har de samarbejdet med disse to radiostationer. To uger senere modtog de igen breve fra de fængselsindsatte. NU kunne de høre de evangeliske programmer igen! Pris Herren for hans underfulde gerninger og vejledning!

Kilde: VOS