Guds kærlighed til romaer via radio

Byen Leskovac i Serbien er hjem for en levende og velsignet lokal, roma-menighed, som på flere måder ihærdigt tjener Gud i kaldet til at dele evangeliet med flere af deres folk og løfte de serbiske romaers levestandard. En af disse måder er mediemission, som bl.a. Norea – og ikke mindst dig som Norea-ven! – samarbejder og støtter dem i.


Produceren Rama, samt radioværterne Danijela, Ferija og Novica, arbejder trofast uge efter uge i lydstudiet indrettet i kirkens kælder med at producere og udsende programmerne ”Salom Romalen” og ”Romano Krlo”. Disse to radioprogrammer har eksisteret i mange år, og de er velkendte og vellidte i hele roma-samfundet, også udenfor Serbien.

Bibelundervisning og praktisk vejledning

Programmerne fokuserer bl.a. på at nære kærligheden til Gud, såvel som den indbyrdes kærlighed i romaernes samfund og familier. De bringer undervisning, vidnesbyrd og bibelhistorier, der opmuntrer romaerne åndeligt og hjælper dem til at have tillid til Gud i svære situationer. Samtidig rummer programmerne praktisk vejledning og oplysning, der har til formål at hjælpe romaerne med at forbedre levestandarden og blive bedre integreret i samfundet. Særligt taler de til unge om at gribe muligheden for at forandre deres liv gennem uddannelse. De giver også råd om jobsøgning og iværksætteri, såvel som undervisning i konfliktløsning og et godt familieliv. Gud til tak og ære, ses år for år en forbedring i de serbiske romaers status og generelle levestandard. Ligeså sker det også jævnligt, at nye husmenigheder dukker op, og gamle husmenigheder bliver til etablerede kirker.

Mere kommunikation via de sociale medier

I den senere tid har Rama og hans medarbejdere haft succes med både at promovere programmerne og skabe bånd til lytterne gennem sociale medier. De modtager jævnligt beskeder fra lyttere, der fx skriver: “Tak for, at I sender Guds ord gennem ”Salom Romalen”. Jeg føler mig velsignet hver gang, jeg lytter, og ”Romano Krlo” er blevet en fast del af min hverdag. De opmuntrende og kærlige budskaber minder mig om, at jeg aldrig er alene. Tak.” – Du kan også læse en længere lytterhilsen her på bagsiden.

Din støtte gør en evig forskel

Vi håber, at du vil være med til at bede for Rama og hans team, og om muligt støtte økonomisk, sådan at dette veletablerede og frugtbare arbejde kan få lov at fortsætte mange år endnu. I 2024 og 2025 er arbejdet særligt udfordret på to punkter. Det ene er en markant stigning i udgiften til husleje. Det andet er udgifter til en gennemgribende modernisering af radioarbejdets hjemmeside, der bl.a. vil gøre det muligt at igangsætte økonomiske indsamlinger lokalt i Serbien – og dermed øge muligheden for at arbejdet fremover kan bære sig selv økonomisk.


“I mit liv møder jeg mange problemer, der kommer og går, men når jeg lytter til Guds ord, bliver det klart for mig, at det alt sammen bare er midlertidige udfordringer og situationer, og at det eneste, der betyder noget, er, at jeg altid er tæt på Gud. Han har en plan for mig og et formål med mit liv. Det trøster mig at vide, at jeg, som roma, er Guds barn, og at Gud vil give mig gode ting, som han gør til alle sine børn. Jeg forsøger at gøre mit liv til et godt vidnesbyrd for dem, som endnu ikke har fundet deres identitet i Kristus. Det er nemt at give efter for den kritik, fordømmelse og de fordomme, der har eksisteret i århundreder, når det gælder mit folk, romaerne.”

Lytter fra Serbien