Håb fra et uventet sted

Faderen misbrugte Bahar, og da hun blev ældre tvang han hende til ægteskab med en mand, som var meget ældre end hende selv. Bahars historie er desværre alt for almindelig, men ikke mindre skræmmende end mange andre kvinders historie om tvangsægteskab.


Det kan være overvældende at læse statistikker om vold mod kvinder og piger.

Ifølge FN har 243 millioner kvinder og piger i alderen 15-49 år, globalt set indenfor de sidste 12 måneder, været ofre for seksuel og/eller fysisk vold fra en partner.

Bemærk denne statistik er ny og handler om det sidste års tid!

Nedlukningen af samfundene i det halve af verden, efterlader ikke meget rum for at finde håb for de kvinder, som er lukket inde i deres hjem med en overgrebsmand.

Det er smertefuldt at leve i sådant et miljø, og det gør ondt at høre historierne fra de kvinder, som kun overlever for at finde et lille glimt af håb.

Et voldeligt ægteskab

”Min mand var alkoholiker og havde intet arbejde. Det betød, at jeg også måtte arbejde udenfor hjemmet, så vi i det mindste havde en indkomst,” fortalte Bahar til ”Kvinder med Håb”-teamet.

”Da jeg blev gravid, slog han mig helt ind til den sidste måned, før jeg skulle føde. En dag havde han slået mig så hårdt, at jeg måtte på hospitalet, hvor jeg var indlagt et par dage.

Dette fik min baby til at komme tidligt.”

Som mange andre kvinder i samme situation, løj hun over for politiet, da hun skulle fortælle om hændelsen, fordi hun var bange for konsekvenserne af at fortælle sandheden.

Men midt i alt dette fandt hun håb fra et uventet sted.

 

Vidnesbyrd bragte håb

Bahar fortalte videre:

”På hospitalet var der indlagt en venlig kvinde på samme stue som jeg. Hun lyttede til et program, som hed ”Kvinder med Håb”.

Jeg spurgte hende, om hun var kristen, og det svarede hun ja til. Da jeg senere kom hjem fra hospitalet, kom jeg i tanke om det program, kvinden havde lyttet til. Jeg fandt det i radioen og begyndte at lytte.”

I disse radioprogrammer hørte Bahar om Gud og om hans kærlighed til hende. Hun fik også praktisk information om ægteskabet og relationer.

Og ikke mindst hørte hun om det håb, som kommer fra et personligt forhold til Jesus Kristus.

Dette var, hvad Bahar længtes efter, og hun overgav sit liv til Jesus.

Det er fantastisk at se, hvordan en persons handlinger og vidnesbyrd kan påvirke en andens liv så dramatisk.

Jesus brugte denne kristne kvinde og ”Kvinder med Håb”-programmet til at lede en af hans bange og fortabte døtre ind i armene på hendes himmelske Far.