I hænderne på Taleban

Siden august 2021 har afghaneren Elham* været i kontakt med Noreas TV-partner i Mellemøsten, som har støttet ham gennem Talebans tumultariske magtovertagelse, såvel som Elhams egen søgen efter sandhed og frihed.

“Afghanistans befolkning gennemlever lige nu et forfærdeligt mareridt,” skrev Elham til SAT-7, da han så sit land falde til Taleban sidste år. Siden da har Elham, som har en mastergrad i jura, bevaret kontakten med kanalen, og dermed givet et unikt, jordnært indblik i, hvad der sker i landet.

“I min provins ligger lederskabet for de fleste funktioner nu i hænderne på Taleban,” skrev han kort efter sin første meddelelse. “Hele statsapparatet, inklusiv juridiske og administrative tjenester, er blevet overtaget af denne gruppe, der legemliggør uvidenhed og terror.”

“Efter at have bestået anstrengende eksamener og masser af hårdt arbejde, kunne jeg træde ind i det afghanske retssystem og virke som dommer. Mit håb var at garantere retfærdigheden her i landet, men på blot et øjeblik er alting vendt på hovedet. Nu er alt, vi kan gøre, at blive hjemme og prøve at finde ud af, hvordan vi overlever.”

At finde håb midt i fortvivlelsen

I sin håbløshed vendte Elham sig oftere og oftere til de kristne programmer, som produceres af Noreas partner SAT-7, for at finde håb. I januar i år kontaktede han kanalen og sagde: “Når som helt muligheden byder sig, ser jeg med stor interesse jeres spændende programmer, som emmer af kærlighed. Jeg har lært mange værdifulde ting indtil videre, og når jeg ser jeres programmer får jeg fred og ser nye muligheder.”

Ikke desto mindre forekommer de udfordringer, Elham og befolkningen i Afghanistan står i, uoverstigelige. “Jeg kæmper med manglende arbejde, økonomisk problemer og fare for liv og lemmer. Alle disse ting gør tilsammen livet kummerligt for alle. Den fanatiske islamisme har bragt mørke og elendighed ind i vores liv.”

Længsel efter frihed og viden

“Jeg beder ikke om meget,” fortsatte Elham. “Bare at jeg kan arbejde i et miljø, der giver mig frihed til at skrive alle de ting, jeg er tvunget til at holde tilbage. Jeg ønsker at være fri til at skrive kritisk om ekstremistisk islamisme uden frygt for intimidering, og at gøre mit for at påvirke samfundet i en positiv retning gennem mit arbejde.”

Elham har desuden modtaget flere kristne materialer fra seerkontaktteamet, hvilket har øget hans forståelse af kristendommen og givet ham lyst til at vide mere.

Senest har Elham kontaktet kanalen i april: “For en måneds tid siden begyndte Taleban at ransage huse, og de konfiskerede endda folks smartphones. Jeg havde nogle artikler om kristendommen liggende på min telefon, som jeg måtte slette. Vil I sende mig nogle flere foldere, så jeg kan læse dem og blive opmuntret?”

Bed for Elham og befolkningen i Afghanistan, at Gud vil holde sin beskyttende hånd over dem, og at de vil finde frihed i Kristus. Bed om at Gud fortsat vil bruge Noreas udsendte Kasper Breindahl og mange andre medarbejdere til at åbne menneskers hjerte og sind, og at kanalen fortsat må være en støtte for seerne. Endeligt, sig Gud tak for det, han allerede har gjort i Elhams liv; må han fortsat tørste efter at lære mere om Jesus.

*Navnet er ændret er sikkerhedsmæssige årsager

Kilde: SAT-7
/LDB

 


Noreas engagement i Afghanistan

Norea sikrer produktionen og transmissionen af et ugentligt radioprogram til det afghanske folk.

Norea støtter gennem SAT-7 tv-programmer målrettet folk i Afghanistan.
Norea-missionær, Kasper Breindahl, er med i produktionen af disse programmer.

Læs mere om Afghanistan i NoreaNyt