Ikke alene mere – Gud er hos mig

Grandma Ly receiving radio

På lytterbesøg i Cambodja

Medarbejderne i TWR Cambodia tager jævnligt på lytterbesøg i landets mange provinser. I midten af september besøgte de landsbyen Veal i Kampong Cham provinsen. Rejsen dertil gav imidlertid nogle udfordringer, da vejen til landsbyen for nylig var blevet oversvømmet. Bilen, som de kørte i, måtte give op og i stedet lejede de en lastbil for at kunne komme frem til landsbyen. Menighedens leder og medlemmer gav dem en varm velkomst og hilste dem med store smil, da det endelig lykkedes for medarbejderne at komme frem.

Om formiddagen blev der afholdt et møde, hvor 32 kvinder og mænd deltog. De var alle kristne, og nogle af dem var også TWR lyttere. Medarbejderne begyndte mødet med at introducere sig selv, og de fortalte om organisationen TWR. Derefter sang de lovsange og bad for deres samvær. Med udgangspunkt i historien om den fortabte søn blev der nu holdt en time om tilgivelse. Efterfølgende var der spørgsmål til timen, som blev diskuteret i tre grupper, og til sidst delte de deres besvarelser med hinanden i plenum. Det var et godt samvær til opmuntring for alle parter.

Efter mødet kom en kvinde hen til medarbejderne og spurgte, om de havde en radio, hun måtte få. Hun hedder Ly, men alle kalder hende Bedstemor Ly. Hun har været en trofast TWR-lytter gennem to år, og hun blev virkelig glad for at møde ”stemmerne” fra Kvinder med Håb-programmet, hvor Navy og Mariane er værter. Ly sagde:

”Jeg lytter til jeres program hver eneste gang, og der hører jeg jeres stemmer, men nu kan jeg se jer ansigt til ansigt. Lovet være Herren! Jeg bor alene og har ingen slægtninge. Før jeg blev kristen, havde jeg et meget vanskeligt liv. Jeg havde ikke noget sted at bo, og jeg var uden håb. Men efter at jeg tog imod Jesus som min personlige frelser, begyndte mit liv at ændre sig, for nu havde jeg fællesskab med Gud, og jeg fik håb og glæde i mit liv. Nu er jeg ikke alene mere, for Gud er hos mig, og han har lovet, at han ikke vil forlade mig. Derudover har jeg også fået kristne brødre og søstre igennem min kirke. Jeg kommer der hver søndag for at lovprise Gud. Men udover at høre Guds Ord i kirken, hører jeg det også gennem ”Kvinder med Håb”-programmet. Jeg kan rigtig godt lide programmet, for det giver mig håb og glæde. Jeg takker Gud for, at jeg har mulighed for at høre dette program. Må Gud velsigne jer alle.”

Efter denne samtale overrakte TWR medarbejderne en radio til Bedstemor Ly, som ikke selv havde en i forvejen. Dejligt at vide, at hun nu vil kunne blive yderligere opmuntret gennem programmer i radioen.

Kilde: TWR Cambodia