Information vedrørende MobilePay fradrag

For nogle måneder siden gjorde vi opmærksom på, at det nu var muligt, helt automatisk, at få fradrag for gaver, givet via MobilePay, til Norea.

Det har vist sig, at denne aftale er til gene for en lang række organisationer, heriblandt Norea.

Sagen er den, at vi med denne ordning ikke kan bogføre gaver løbende, fordi informationer om giveren kun bliver frigivet en gang om året  (i januar). Dette vil, i sagens natur, forårsage en uhensigtsmæssig stor administrativ byrde i en i forvejen travl måned.

Desuden forpligter Norea sig i denne aftale til ikke at bruge de brugerinformationer vi får fra Danske Bank. Det betyder at vi reelt ikke må sende noget til folk som har støttet os via MobilePay, selvom du allerede er i vores kartotek og egentlig ønsker at modtage vores materiale. Som et resultat af flere uhensigtsmæssige dele i denne fradragsaftale med Danske Bank, har Norea har valgt at melde sig ud af den.

Hvad betyder det for dig?

Når du modtager penge via MobilePay, kan du se hvem du får pengene fra, det kan Norea ikke. Organisationer får kun de sidste fire cifre af dit telefonnummer oplyst når du sender dem penge, og derfor har vi reelt ingen chance for at vide hvem du er hvis ikke du skriver det til os.

Ønsker du fremover skattefradrag for en gave givet til Norea via MobilePay, er det derfor vigtigt at du gør os klart hvem du er.

Husk derfor at oplyse: Navn, adresse og telefonnummer i tekstfeltet.