International flygtninge dag: Hjælp til unge flygtninge

I dag sætter FN flygtninge på dagsordenen. Det sker i forbindelse med markeringen af International flygtninge dag som finder sted den 20 juni hvert år.

På denne dag bliver folk i hele Europa opfordret til, på en særlig måde, at sætte fokus på de mennesker som er mindre privilegerede.

 

FN’s generalsekrætær siger det sådan:

Hvad ville du gøre hvis du var tvunget til at forlade dit hjem?

I dag er flere en 68 millioner mennesker rundt omkring på jorden flygtninge eller internt fordrevne som et resultat af konflikt eller forfølgelse. Det er at sammenligne med befolkningstallet i verdens 20ende største land.

Sidste år alene, blev nogen fordrevet hver andet sekund. De fleste i fattigere lande.

António Guterres

 

Hvad gør Norea?

Norea Mediemission har sammen med andre Europæiske mediemissionspartnere været med til at udvikle en APP, som rækker evangeliet ud til de mange flygtninge og indvandre i Europa, og som hjælper dem til finde fodfæste i den nye virkelighed de pludselig befinder sig i.

 

I 2017 kom flere end 31.000 uledsagede umyndige personer til Europa*. Unge mennesker som på grund af krig og forfølgelse enten havde mistet deres forældre eller var nød til at flygtet uden dem.

’Love Europe Refugee ’App’en, som Norea har været med i udviklingen af,  er tilgængelig på 14 forskellige sprog og indeholder hjælp til hverdagen for især disse unge uledsagede flygtninge.

Gennem Appen kan de finde lokale begivenheder og få kontakt med menigheder og relationer. De kan desuden tilgå kristent medie-materiale  på Arabisk, Farsi, Dari og Tamil.

 

*http://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-datasets/-/MIGR_ASYUNAA
Foto: Colourbox