Irans nye kristne

Der er i sandhed grund til at glæde sig over de mange iranere som kommer til tro på Jesus. Deres omvendelse er dog ikke bare afslutningen på ét liv, det er også begyndelsen på et nyt, med alt hvad det indebærer af overvejelser, spørgsmål og ændringer i livsførelse.

  • En 32-årig mand forlod sin religion for at blive kristen. Da han fortalte det til sine forældre, forkastede de ham. De fortalte ham at han var uren.
  • En 40-årig kvinde blev kristen. Da hendes mand fandt ud af det, gav han hende et valg: Fornægte Jesus eller blive skilt.
  • En 23-årig kvinde fortalte at hun var blevet gruppe voldtaget. Hun havde stadig dybe emotionelle sår.
  • En midaldrende kvinde med to børn fortalte sin præst at hun havde haft en affære. Hun ønskede at vide om hun skulle bekende det for sin mand eller ej
  • En moske-leders datter var blevet kristen. Hun var meget usikker på hvordan hun skulle klæde sig nu hvor hun var blevet kristen. Kunne hun stadig bære tørklæde hvis hun ønskede det?
  • En 40-årig mand havde én hustru i Iran og en anden det nye land hvor han havde bosat sig. Nu var han blevet kristen. Hvad skulle han gøre?

Enhver nyomvendt har en lang rejse foran sig – det gælder i høj grad også Irans nye kristne. Vær med i forbøn for disse mennesker og for Noreas partner i Mellemøsten, SAT-7, som gennem TV-programmer støtter iranske kristne i deres liv med Gud. Bed også for de præster og menighedsledere som hver dag skal besvare de mange spørgsmål fra nye kristne. Bed om visdom og indsigt til disse mennesker.