Jeg har levet et langt og vanskeligt liv

En pensioneret lærer fra Letland delte i et brev til TWR sine tanker, omkring den rolle kristne radioprogrammer spiller. Her fremhævede hun en udsendelse målrettet den ældre generation, og hvilken indflydelse den har haft i hendes hverdag. Hun skrev:

“Kære tilrettelæggere. Jeg er så taknemmelig over, at I laver udsendelser som ‘Silver Age’ (Det grå guld, red.), hvori I giver de ældre mennesker særlig opmærksomhed. Jeg er tidligere lærer og en ikke længere helt ung borger: 89 år gammel.

Jeg har levet et langt og vanskeligt liv. Jeg husker årene med Stalin, krig og undertrykkelse. Det er alt sammen fortid nu. Gud ske tak og lov at vi nu lever i et land, hvor vi frit kan tro på Jesus Kristus.

Jeg er en synder. Nu, hvor jeg har tiden til det, kan jeg tænke tilbage på mine tidligere handlinger og se, hvad jeg har gjort forkert, og den erfaring kan jeg give videre til mine børnebørn. Om aftenen ser jeg fjernsyn og lytter til radioen. Desværre ligger kirken 75 km herfra. Jeg kan derfor ikke lovprise Gud i kirken, som jeg ellers gerne vil.

Vi ældre kan ofte være lidt gnavne og lunefulde. Der er mange ting i livet, vi ikke er så begejstrede for. Men det vigtigste er dette: vi bør sætte pris på tiden, og på hver dag vi får. Vi kan glæde os over, at vi kan opleve verden, solen og naturen, og vi har faktisk én, vi kan stole på, som lytter til os, og som tilgiver os – det er Gud.”

Vi er Gud taknemmelige for, at TWR-udsendelser formår at nå ud til- og give opmuntring til de, som ikke har mulighed for at komme i kirke. Bed sammen med os for de, som er bundne i deres hjem og ikke kan komme nogen steder og for de ældre, for hvem de daglige radioudsendelser giver åndelig næring.