Jeg er MARA – Dette er min historie

Jeg var 13 år. En lille Pige. Livet føltes godt og sikkert. Men en dag kom en fremmed på besøg hos min far.

Hele dagen sad de og snakkede, lo og diskuterede. Jeg vidste ikke, at jeg samme aften ville være denne mands brud. Den næste dag måtte jeg sige farvel til min familie og alt, hvad jeg kendte til. Brudeprisen var betalt. Jeg var hans ejendom nu.

Jeg var ensom og havde hjemve. Babyerne kom hurtigt efter hinanden, og min mand slog mig ofte. Jeg var så træt af at blive mishandlet. Træt af at føde børn.

En dag kom en bekendt fra min landsby forbi. Han havde en radio med til mig. En gave. Gæsten fortalte, at de snakkede om Jesus hjemme i landsbyen og viste mig, hvordan jeg kunne høre om ham gennem radioen.

Hver uge sad jeg tæt ved radioen og lyttede til et program kaldet Kvinder med Håb. Stemmerne fra radioen satte sig i mit hjerte. Jeg havde lært, at kvinder ikke var noget værd. Men i radioen sagde de, at jeg var værdifuld og dyrebar.

Det ydre havde ikke ændret sig, men jeg havde fået en indre ro. En dag stod der en skygge i døråbningen. Det var min mand. Han stod bare der og kiggede på mig. Efter et stykke tid sagde han stille: ”Mara, jeg er så ked af det.”

Han havde siddet udenfor vinduet, mens jeg lyttede til radioen. Han havde hørt om en Gud, der tilgiver, og nu bad han mig om tilgivelse. Han så, at Gud havde ændret mig og ønskede, at Gud også ændrede ham.


Norea Mediemission bruger radio til at fortælle folk , at de er værdsat og elsket af Gud. Radioprogrammet Kvinder med håb når kvinder og mænd, uanset social status og kultur, og gennem Norea er du med til at sikre at andre piger i Maras situation får lov til at høre, at de er værdifulde i Guds øjne.

Kilde: Norea Norge
Illustrationsfoto: Pixabay