Julefortællinger for børn i hele december måned

gumle.tv

Gumle.tv: I løbet af december måned folder LMBU-konsulent, Kristian Larsen, og dukken Gumle, juleevangeliet ud, og gør det forståeligt og vedkommende for børn i alderen 3-10 år. Julekalenderen kan både bruges som et selvstændigt andagtsstykke eller som et tillæg til den daglige andagt.

Julekalenderen, som hedder ‘Gumles Jul’, er første del i en række programmer med bibelfortællinger for børn, og allerede nu kan man få et smugkig på siden gumle.tv. Norea har hjulpet LM-kids med at sætte projektet i søen, og har stået for videoredigeringen samt sørget for at afsnittene er tilgængelige på siderne gumle.tv og Youtube.

Manden bag projektet,Kristian Larsen, er et kendt ansigt i Norea-huset. Han er en del af Noreas bestyrelse, og det var faktisk netop i forbindelse med et bestyrelsesmøde, at grundideen til julekalenderen opstod:

“Jeg tror tanken om at lave andagter for småbørnsfamilier på film begyndte at tage form på et bestyrelsesmøde på Norea, for et par år siden”, fortæller Kristian “Jeg var kort forinden blevet ansat i LMBU som børnekonsulent, og tanken var nærliggende: kunne vi ikke gøre noget sammen – LM kids og Norea?”

Der har været langt vej fra tanke til færdigt produkt, og til at begynde med var ‘Gumle’ slet ikke en del af konceptet.

“I første omgang troede jeg ikke, at Gumle skulle med, ja han var slet ikke ”født”. Jeg havde den ide, at jeg blot selv skulle lave nogle små børneandagter på video – men så var der heldigvis en skarp venlig bekendt, der sagde, ‘du skal have en dukke med, dig alene, det går ikke’. Og så kom Gumle til verden – og nu kunne jeg ikke drømme om at lave det uden ham.
Bag dukken Gumle, gemmer sig min voksne datter. Det har været virkelig sjovt, spændende og enormt givende at få lov til at lave sådan et projekt sammen med ens datter. Det første, vi ønskede at lave, var en julekalender i 31 afsnit, som starter 1. dec. og slutter med nytårsaften.”

Bibelhistorie ind i hjemmene

Det Norea og LM-kids gerne vil, er at hjælpe bibelfortællingen ind i hjemmene. Nogle steder som noget helt nyt, mens det for andre måske kunne blive en indgang for noget, man husker fra sin egen barndom, noget man måske ikke bevidst har valgt fra, men måske bare ikke har fundet melodien for i sit eget hjem.

Hvad er Målet?

Det er håbet at Gumle.tv bliver mere end en julekalender, og allerede nu ligger der råmateriale til en påskeføljeton og flere andre afsnit med udgangspunkt i både det nye og det gamle testamente.

“Om vi når 365 andagter? Drømmen er der, men mindre kan også gøre det. Lige nu arbejdes der på at gøre de platforme klar, der skal til, så det kan blive let tilgængeligt på internettet,” fortæller Kristian.

Spred gerne budskabet om Gumles Jul i din omgangskreds, for vi vil gerne, at så mange som muligt for lov til at møde julens egentlige budskab. Bed også gerne om, at denne julekalender må sætte tanker i gang hos både børn og voksne.

Du kan se en kort præsentation af ‘Gumles Jul’ her, og den må meget gerne deles