Kunne du tilgive din brors mordere?

Der er forbrydelser, som er så forfærdelige, at de burde være umulige at tilgive. Men gennem TV-programmer spreder SAT-7 budskabet om, at Guds kærlighed og tilgivelse er åben for alle. Budskabet når ud til mennesker i store dele af Mellemøsten og Nordafrika, og hver uge modtager vi vidnesbyrd fra SAT-7 seere, der har oplevet den tilgivelse og fred, som kun Gud kan give.

For Alborz, en SAT-7 PARS seer fra Afghanistan, var det bestialske mord på hans bror den mest voldsomme begivenhed i hans liv. Alborzs 25-årige bror troede på Jesus og betalte for det med sit liv.
”Da Taliban fandt ud af, at han var kristen, hængte de ham med hovedet nedad, brækkede hans hænder og fingre, og brændte hans ansigt med cigaretter. De udsatte dette Guds barn for de mest forfærdelige pinsler og slog ham ihjel”, fortæller Alborz.

Opslugt af vrede

Alborz var knust og ude af stand til at tilgive sin brors mordere. Han blev opslugt af vrede, og ønsket om hævn gennemsyrede hans tanker. ”Følelsen af had blev min følgesvend,” erkender Alborz. ”Pine og bitterhed fyldte mig og begyndte at sætte sig spor.”

En fars råd

Alborz er fra Afganistan, men voksede op i Iran, hvor det ikke er uhørt at hævne et drab. Fædre i denne del af verden vil være tilbøjelige til at opmuntre eller måske ligefrem kræve, at et myrdet barn bliver hævnet af sine søskende. Alborzs far havde imidlertid været kristen i mere end 30 år, og hans opfordring til Alborz var at tilgive! ”Da min far sagde til mig, at jeg skulle tilgive min brors mordere, for ellers ville det ødelægge mit liv, så kunne jeg ikke acceptere det,” husker Alborz.
I tre år kæmpede han med spørgsmålet om tilgivelse. Han havde flere samtaler med sin far, og begyndte at læse Det nye Testamente, hvilket berørte ham dybt.

”Jesu ord om vrede, hævn og tilgivelse påvirkede mig meget,” sagde han, ”og det rystede mig at læse Bjergprædikenen. Tårerne løb ned ad kinderne på mig, mit hjerte blev blødt, og til sidst tilgav jeg Taliban. I det øjeblik jeg tilgav Taliban, blev den byrde, jeg havde båret, taget fra mig.”
”I de sidste otte år har jeg været en ægte troende, og jeg er nu i stand til at tilgive. Jeg har en stor glæde i mit hjerte, som Gud har givet mig.”
”Min bøn er, at Gud vil røre ved afghanernes hjerter. Jeg beder også for de vidunderlige mennesker i Iran og for dem, der er svage i deres tro, som jeg engang var, at de må blive styrket i deres overbevisning.”

Kilde: SAT-7