Kvinder med Håb – Det fysiske møde

For “Kvinder med Håb” teamet (KmH) i Albanien er radioen det primære middel til at nå albanske roma-kvinder med hjælp til hverdagslivet og med evangeliet. Men selvom radioprogrammer spiller en helt central rolle, så er de fysiske møder også en stor og vigtig del af KmH arbejdet. For nyligt blev en bil pakket med medicin, vitaminer og andre af de lægemidler der var behov for, og sammen med pakker bestående af diverse madvarer blev disse ting kørt ud til adskillige byer, hvor roma-samfundene findes.

De albanske KmH-radioprogrammer, som både kan høres via en almindelig radio og gennem app’en TWR360, er en vigtig kilde til kristen information, og til information om sundhed, for en del af albaniens kvinder.

Rudina, en albansk kvinde som bor i Grækenland sætter ord på sin begjestring for programmerne:

“Tusind tak for KmH-programmet. Jeg har for nyligt downloadet app’en TWR360, og der har jeg lyttet til KmH-programmerne. De er meget gode. Jeg har lært mange nye ting. Jeg er helt ny i troen, og jeg vil virkelig gerne lære mere om Gud.

Anisa, en kvinde fra Fier, er især glad for den del af programmerne som handler om sundhed:

“Mange tak for KmH-programmet. Det har været til stor hjælp for mig. Jeg er nybagt mor, og programmet har givet mig en masse information om nyfødte. Tak for alt. Må Gud velsigne jer.

Programmerne er helt afgørende i arbejdet med at nå ud med evangeliet, men det fysiske møde og den håndgribelige næstekærlighed er også en vigtig del af det at være et vidne for Gud. Derfor kører KmH-teamet af og til ud med forsyninger til kvinder som har det vanskeligt og som er afhængige af den hjælp de kan få.

Janira Rial, en ung mor på 13 år

Janira er en pige på 13 år, hvis mor er albansk, og faderen er spansk. Efter at forældrene blev skilt, flyttede hun sammen med sin mor til Albanien. Janira lærte en dreng på 14 år at kende og blev gravid. Babyen er nu 8 måneder gammel. En lokal kirke i byen Fier hørte om denne meget unge mor. De forsøgte at hjælpe hende, så hun kunne beholde barnet. Pigen manglede både mad og babytøj. I samarbejde med organisationen ”Mother and Child Foundation” har KmH-teamet også kunnet hjælpe, til glæde for den unge mor. De har givet hende babymad, tøj og bleer til mindst en måneds forbrug. Bed for denne pige, så hun må lære Jesus at kende og give sit liv til ham.

Mona Jani, leder af ”Church of God” kirken i roma-samfundet i byen Selite, Albanien

”Vi vil gerne takke jer for de store muligheder, I har givet medlemmerne af vores menighed,” siger Mona Jani til KmH-teamet fra TWR Albania ”Vi er en lille kirke bestående af romaer. De fleste i vores samfund er meget fattige. Men selv om vi alle står midt i en pandemi, er Gud stadig god mod os. Han sørger for sin kirke. Han tager sig af hver eneste en. Den medicin, I bragte til os, var til stor velsignelse for roma-samfundet.” (KmH-teamet havde forberedt 28 små pakker med diverse ting og medicin, som romaerne ikke kunne købe andre steder). ”I denne vanskelige tid kom I som en velsignelse til os, især fordi det var vinter, vejret var koldt, og børnene blev syge. Vi er meget taknemmelige for jeres hjælp, og vi takker Gud for at have givet jer et omsorgsfuldt hjerte og et ønske om at hjælpe os.”

Rudina Faslli, producer af KmH-programmet på roma-sproget

Rudina er mor til tre små børn. De bor i et meget lille og ydmygt hus. De tre små drenge lider alle af astma, og det er meget vanskeligt for familien at kunne købe medicin til dem. Den yngste, Daniel på tre år, blev indlagt på hospitalet for nylig. Rudina siger: ”Da jeg hørte, at I i KmH-teamet kunne hjælpe os med medicin til drengene, blev jeg meget lettet. Tusind tak for jeres hjælp midt i min situation. Må Gud velsigne jer!”

Burbuqe Gonxhi

Jeg fik diagnosen svær lungebetændelse med mistanke om covid-19. Jeg havde ikke råd til at få foretaget en corona-test. Jeg har ikke noget arbejde, og min mand arbejder kun om dagen. Vi havde ikke råd til at købe medicin heller. Medicinen er meget dyr, og for at være helt ærlig, så var den eneste måde, hvorpå vi kunne skaffe den, at låne penge. Det er meget almindeligt for os. Vi må altid låne penge for at kunne købe medicin og lægemidler. Tak fordi I i KmH-teamet hjalp os til at få medicin. Jeres hjælp var som et lys midt i den mørkeste tid nogensinde. Må Gud belønne jer!