Lytter i smug

En del Albanske kvinder beder ved at lytte til radioen, for hvis de bliver opdaget med en bønnekalender, kan det få alvorlige konsekvenser.

Nogen steder i Albanien er det nemlig forbundet med stor risiko at eje kristen litteratur, hvis manden tilhørere en anden religion.Kvinder oplever vold i hjemmet, forårsaget af deres mænd eller svigerfamlier.

Radiobølger lagres i hjertet

Derfor modtager mange Albanske kvinder den månedlige bønnekalender til projekt Hannah via radioen. Når de har modtaget de gode ord, er de lagret i hjertet og ikke på et synligt dokument.

Bøn og radio er nøgleord for Noreas arbejde med kvinder i Albanien, såvel som det er tilfældet i Asien og Afrika. Teamet i Albanien fortæller at programmet ‘Hannah’s bønnekalender er meget populært. Nogle af lytterne er fattige kvinder i hovedstaden Tirana og byen Bathore. Deres liv er præget af alkohol, spilleafhængighed, vold og arbejdsløshed.

Men når de, sammen med programlederen, beder for kvinder verden over, bliver de opmuntrede. Sammen, kan kvinder som ikke føler at de har nogen værdi, løfte hinanden frem for Gud og erfare, at Han elsker dem højt.

Tænder radioen når manden sover

En kvinde som lytter i smug fortæller:Jeg har oplevet megen modgang i mit liv. Min mand er alkoholiker og af og til slår han mig. Vi plejede at bo i det nordlige Albanien i en øde liggende landsby.  

Så flyttede vi til hovedstaden Tirana, og jeg hørte om Jesus og begyndte at gå i kirke. Radioen har været til stor hjælp for mig. Når min mand sover, hører jeg programmerne. Jeg bliver rørt at programmet ‘ Hannah’s bedekalender’.

Jeg er rigtig glad for at lytte til dette program og jeg ber sammen med programlederen. Tusind tak for dette program.

Kilde: Norea Mediemisjon Norge