Mediemission til landet med de 33 millioner guder

Tilbedelse af indiens mange guder - norea

Da Rohit blev spedalsk, kaldte han på én af Indiens mange guder, men fik intet svar. Svaret kom istedet til ham gennem en radio, som stod i det hus, spedalske blev forvist til.

”I 1995, da jeg netop skulle til at afslutte min gymnasie-uddannelse, blev jeg ramt af spedalskhed,” fortæller Rohit. Det var naturligvis et stort chok for ham og på et øjeblik forandrede det hans liv fuldstændigt.
”Jeg bad til gud, men det kom der ikke noget godt ud af. Folkene i min landsby frygtede min sygdom og anbragte mig i et hus for spedalske! Der boede jeg, og jeg var meget modløs.

Men der var en radio i dette hus – den eneste kilde til underholdning for alle husets beboere.”
En sen aften, da Rohit var særligt nedtrykt, faldt han over TWR Indias bibel-studie program, på sit modersmål. Det lød nyt og mærkeligt, så det fangede hans opmærksomhed. Han opdagede, at det handlede om Jesus.

”Min interesse for at lytte til disse programmer om Jesus voksede. Programmerne fyldte mig med trøst og glæde.”
”Jeg begyndte at sætte min lid til Jesus, og bad om tilgivelse for mine synder,” fortæller han og fortsætter: ”Jeg er stadig en spedalsk, men hvilken trøst det er, at være fri fra syndens spedalskhed!”

Noreas fremtidige engagement i Indien

Indien er hinduismens højborg og hjemsted for 33 millioner guder*, men kun ganske få har hørt om den eneste sande Gud. En af de ting, som gør det særligt udfordrende at nå den indiske befolkning er, at landet består af 2553 forskellige folkegrupper**. Det betyder, at kultur og sprog kan være lige så forskellige mellem to folkegrupper, som dansk kultur og sprog er det fra græsk.

Igennem mere end 30 år har Norea gjort det muligt at tune ind på kristne radioprogrammer på flere forskellige indiske sprog, men fra og med i år vil vi involvere os i yderligere 6 sprog gennem såkaldte ”Radio Home” (Radio Hjem).

Noreas daglige leder, Ole Sørensen, oplevede ved selvsyn, hvordan Radio Hjem gør en forskel, da han besøgte Indien for nogle måneder siden.
”Radio Hjem fungerer som en lille bibelstudiegruppe hvor der er ca. 7 medlemmer” fortæller Ole. ”De samles en gang hver uge og lytter til et afsnit og samtaler om indholdet. Sammen med en radio får de et SD-kort med programmer på deres modersmål. Disse kan afspilles af radioen, som har indbygget SD-afspiller.
De nye områder og folkegrupper, vi når via disse Radio Hjem, er nogle af de absolut mindst nåede i Indien, og flere steder er modstanden mod de få eksisterende kristne særdeles voldsom. Vær derfor gerne med i forbøn for de kommende års mediemission i Indien. Bed om at den indiske befolkning må vende sig bort fra de mange millioner guder, og i stedet må finde håbet hos den eneste sande Gud.

* https://joshuaproject.net/assets/media/booklets/ad2000-north-india.pdf; ** https://joshuaproject.net/countries/IN