Mit liv er ikke længere det samme

Lytterrespons fra Albanien
Vi bor i et meget fattigt område af Albanien. For to år siden kom en kvinde og fortalte os om Jesus. Vi har ingen kirke i vores landsby. Men nu samles vi to gange om måneden i private hjem, hvor to kvinder fra en kirke i Lushnja kommer og fortæller os om Jesus. Så læser vi i Bibelen og beder sammen. En af disse kvinder gav mig en solcelle radio, så jeg kunne lytte til ”Kvinder med Håb”-programmet. Der igennem har jeg lært rigtig mange nyttige ting. Mit liv er ikke længere det samme som før, efter at jeg har valgt at sætte min lid til Jesus. Mange tak.

(Leonora fra en landsby i Lushnja regionen, Albanien)

Fakta om Albanien:

Indbyggere: 3 mill.
Religion: 56,7 % muslimer, 10 % romersk katolske, 6,8% ortodokse, 2,5 % ateister, 2,1 % Bektashi-ordenen, 5,7 % andre, 16,2 % uspecificerede (kilde cia.gov)

Albanien er stærkt præget af et familiemønster, hvor manden er overhovedet. Kvinder regnes ofte som andenrangs mennesker. Allerlavest på rangstigen er roma-kvinder, som mangler selv de mest grundlæggende rettigheder.
Islam dominerer det religiøse landskab. Folkelig islam, ortodoks islam vævet sammen med overtro, er også i vækst. Alligevel er en lille, ung kirke vokset frem i Albanien efter kommunismens fald. Men kirken møder udfordringer, som at familier hindrer kvinder i at gå til gudstjeneste.
Norea støtter de lokale kirker og de undertrykte kvinder i Albanien gennem radioprogrammer og bønnenetværk (kilde: norea.no)

NOREA-rejse

Den 22. – 28. oktober rejser NOREA til Albanien, hvor vi sammen med nogle af NOREAs venner skal besøge lyttere og forbedere, som bruger “Kvinder med Håb”s bedekalender. Vi skal også besøge nogle roma-samfund.
Gennem et stykke tid har vi indsamlet sokker, huer, vanter og andre strikvarer, som forskellige NOREA-venner har doneret til os. Disse gaver vil vi tage med til dem, vi møder i Albanien.
Vi glæder os til at møde albanere både i byen og på landet, og vi håber og beder om, at vi må kunne være til opmuntring for dem 🙂

/Anette

Illustrationsfoto: norea.no