Norea er udtaget til OL i Paris

Verdens største sportsbegivenhed, De Olympiske Lege, skydes meget snart i gang i Frankrigs hovedstad, Paris. Arrangører, atleter og tilskuere fra hele verden har forberedt sig i måneder og år – for nogles tilfælde måske endda årtier.

Tusindvis af mennesker fra alle tænkelige himmelstrøg samles, og mange af dem vil bære på bemærkelsesværdige historier om håb og drømme, målsætninger og afkald, kamp og strid – og ikke mindst tro.

På hold med Norea

Noreas internationale partner, Trans World Radio (TWR), forbereder sig også til at tage del i olympiaden, og har udtaget et hold, der inkluderer Norea samt den lokale, franske partner, Phare FM.

Dog skal vi hverken ud at løbe hækkeløb eller svømme om kap – heldigvis!

Hvad vi vil stræbe efter under OL 2024, er ikke at vinde medaljer, men at finde frem til bemærkelsesværdige historier og vidnesbyrd fra kristne OL-atleter – og derefter bringe dem videre i form af video til så mange mennesker som muligt, både i Frankrig og resten af verden.

Projektet bærer titlen ”Games Talk” (Lege-snak).

Kunstig intelligens spiller med

I skrivende stund arbejder teamet bag projektet med at implementere kunstig intelligens (AI). Ved hjælp af AI, er det muligt at oversætte videoerne til andre sprog, næsten i realtid.

Jesper, som er kommunikationsmedarbejder i Norea, er holdets nøglespiller, når det gælder AI. Som AI-ekspert er han direkte involveret i projektet med at gøre vidnesbyrdene tilgængelige for engelsk-, spansk-, arabisk- og russisktalende folkegrupper, inden for en tidsramme, hvor videoerne stadig opleves højst relevante i forhold til afviklingen af OL.

(Lad mig understrege, at alle videoer naturligvis vil blive gennemset og godkendt af en menneskelig intelligens inden udgivelse!)

Sekularismens vugge

”De Olympiske Lege er en mulighed uden lige for at bringe evangeliet til en multikulturel folkegruppe,” siger Noreas partner, som en del af begrundelsen for OL-projektet, og uddyber:

“Desuden har Frankrig en enorm kulturel indflydelse på resten af verden. Frankrig er sekularismens vugge, og nationen sætter fortsat sekularismen utrolig højt […] men vi tror, at Bibelens budskab stadig har potentiale til at forandre menneskers liv, både i og udenfor Frankrig.”

Ud over videoerne med de kristne atleters vidnesbyrd, omfatter projektet også forskellige lokale fremstød i samarbejde med et antal kirker og organisationer i Paris under afviklingen af OL.

Et relevant og fornyende vidnesbyrd

Store sportsbegivenheder har til alle tider samlet og inspireret mennesker.

Vi håber, du vil være med til at bede for projektet og om muligt støtte økonomisk, sådan at sportsinteresserede i hele verden kan møde vidnesbyrdet om Jesus i en kontekst, som de oplever relevant og fornyende.

På forhånd tak for din støtte, og rigtig god sommer!