Radioen overvinder analfabetismen

Det kan være vanskeligt, for folk som kan læse, at forstå, hvor værdifuld radio kan være for dem, der ikke kan læse. Men disse to beskeder fra indiske Kvinder med Håb lyttere, gør det tydeligere.

Arundhati* beskriver sig selv som analfabet og fortæller, at hun er afhængig af sin radio, for at få den information, hun ikke kan få gennem læsning.

”Jeg har altid min radio med mig, og siden jeg hverken kan læse eller skrive, er Ashamoyee Naree [Kvinder med Håb (KmH) på Bengali-sproget] kilden til al min opmuntring og inspiration” fortæller Arundhati.

”Det er ikke muligt for mig at udtrykke, hvordan dette program har forvandlet mit liv, og det er meget nyttigt i min hverdag. På grund af dette program vokser jeg i mit åndelige liv.”

Kvinder med Håb-episoder er fyldt med praktisk information og dybe bibelske refleksioner, præsenteret på en varm og relationel måde.

Mallika*, en anden KmH lytter,  fortalte TWR-responsteamet, at programmet ikke kun havde en dyb åndelig indflydelse på hendes liv, men også gav hende et ønske om at lære at læse, så hun kunne studere Guds ord.

”Jeg lytter til programmet på gujarati-sproget, og det rørte ved mit hjerte,” sagde hun.

”Jeg bad til Herren om at hjælpe mig til at kunne læse i Bibelen. Gud hørte min bøn, og nu er jeg i stand til at læse Bibelen. Jeg bruger tid i bøn, og jeg modtager Kvinder med Håb-bedekalenderen.”

Efter at have oplevet hvordan kristen radio overvandt en barriere i hendes eget liv, håber Mallika, at andre, for hvem læsning ikke er en primær informationskanal, en dag vil dele hendes oplevelse.

”Jeg beder om, at mange kvinder kan komme til Herren gennem jeres arbejde,” fortalte hun.

 

* Et pseudonym for at beskytte lytterens privatliv.