SAT-7 gensyn med pigen som tilgav ISIS

Gensyn med Myriam

Verden over vandt Myriam, med sit tilgivende sind, folks hjerter. Knap et år senere, møder SAT-7 hende igen.

For et år siden, tog lille Myriam fra Irak verden med storm. I et kort videoklip på SAT-7 Kids, tilgav hun ISIS, som havde tvunget hende og hendes familie ud af deres hjem. Nu har SAT-7 besøgt den 12årige pige igen.

Myriams kærlige natur har ikke forandret sig. Værten Mr. Essam Nagy (’Mr. Know’) interviewede hende og spurgte om hun havde et budskab til verdens ledere. Hun sagde ”fyld jeres hjerter med kærlighed og barmhjertighed. ”

Overraskelsesbesøg

Essam, den populære vært på SAT-7 KIDS programmet ’Why Is That?’ rejste sammen med et filmhold til Irak, for at overraske Myriam på hendes nye skole i Erbil. ”Vi ønskede at holde kontakten med hende og hendes familie,” fortæller Essam. ” De er blevet en del af vore liv.”

Myriam blev chokeret da hun så Essam træde ind af døren til klasseværelset. ”Jeg kan ikke beskrive min glæde,” siger hun. ” det var så overraskende og det varmede mit hjerte.”

Tre ønsker opfyldt  

Essam mødte Myriam første gang, i december 2014. Hendes tilgivende natur og barmhjertighed, rørte hjerter, verden over.

Myriam fortalte under interviewet om tre håb hun havde: For det første, ønskede hun at mennesker skulle høre hendes budskab om tilgivelse. For det andet, længtes hun efter at blive genforenet med hendes bedste veninde, Sandra, hvis familie var flygtet til Libanon. For det tredje, håbede hun at kunne komme i skole igen.

April 2015 var Myriams budskab nået verden rundt og SAT-7 KIDS genforenede de to veninder via en video forbindelse, under et live show.

I dag går Myriam i skole, og udmærker sig i sine fag.

Flere overraskelser

Efter et glædeligt gensyn med Myriam, lagde Essam mærke til den pige som Myriam delte skrivebord med. Det var Myriams bedste veninde Sandra! Sandra’s familie havde besluttet at vende tilbage til Irak, da finansielle problemer gjorde livet i Libanon svært.

”Da vi fandt begge piger i den sammen klasse, siddende ved det samme skrivebord, mærkede vi den indvirkning SAT-7 har,” fortæller Essam. ”SAT-7 er blevet en væsentlig den af deres liv. ”

Kilde: SAT-7