SAT-7 lancerer Church-4-Afghanistan

Afghan woman - illustrationsfoto

I slutningen af 2022 lancerede SAT-7’s persisktalende kanal, SAT-7 PARS, et nyt initiativ på sociale medier. Initiativet kaldes Church4Afghanistan og består af et nyt brand og live-program.

Det ugentlige live-program på Church4Afghanistan, ledes af Noorullah Noor, en afghansk præst, bosiddende i Tyskland. Noorullah får hver uge selskab af nye afghanske gæster, og sammen udforsker de bibelske emner og diskuterer den aktuelle situation i Afghanistan, især med blik for de kristne, der bor i landet.

Ud over live-programmerne deles der også musikvideoer og bibelvers, for at imødekomme seerne mere bredt. Church4Afghanistan tilgås på platforme som Instagram og Facebook, hvor langt de fleste afghanske seere er aktive.

Panayiotis Keenan, administrerende direktør for SAT-7 PARS, har en tro på at kirken i Afghanistan vil vokse. “Der er en lighed mellem det, der sker i Afghanistan i dag og det, der skete i Iran for omkring 40 år siden, siden da har vi set den iranske undergrundskirke vokse støt.

Vi ønsker gennem Church4Afghanistan, at være en støtte for de kristne i Afghanistan. Ved netop at give dem en platform, hvorigennem de kan få adgang til kristne ressourcer og modtage en moden kristen undervisning i Dari, deres modersmål, og samtidig gøre deres stemmer hørt,” fortæller Keenan.      

I flere år har SAT-7 PARS tjent sine afghanske følgere ved at sende de dari-sprogede programmer Secret of Life og Window of Light, produceret af vores partner Pamir Ministries. Siden Talibans overtagelse i august 2021, har SAT-7 PARS produceret to sæsoner af Following Christ, et forudindspillet program på Dari, der bliver sendt på tv i disse måneder.

Alt det materiale og lovsange du kan sende vil gøre mig så taknemmelig. Jeg har ingen steder at gå hen. Min familie har forladt mig og jeg er ikke accepteret af nogen i samfundet.” fortæller Behrooz*, en mandlig seer i Afghanistan.

Ansar*, en anden mandlig seer, har også rakt ud for at sige: “Herren se til jer og alt personale på SAT-7 PARS, som dag og nat tjener de troende. Jeres fantastiske programmer giver os styrke til at bede og tilbede Herren. Vi velsignes og vokser i troen af de gode taler holdt af lærere og medtroende i jeres programmer.

Det har længe ligget os på sinde, at producere noget til vores afghanske publikum på de sociale medier, hvilket vi endelig har gjort nu med lanceringen af Church4Afghanistan,” tilføjer Keenan.

Ifølge UNICEF er Afghanistan i øjeblikket det værste sted i verden, at blive født i. Vold og uretfærdighed er udbredt. Restriktionerne i Afghanistan hindre mange unge mænds jobmuligheder, mens en ung kvinde beskrev sig selv til SAT-7 som “fanget i en chador [burka], kun i stand til at kigge gennem en lille åbning, som gennem tremmerne i et fængselsvindue“. Nye kristne står overfor at blive forladt af deres familier, udsættes for hævnaktioner og kan ikke samles sikkert i tilbedelse eller fællesskaber.

På trods af alt dette kan SAT-7 PARS både som satellitkanal og med sin tilstedeværelse på de sociale medier, skabe en kirke for afghanske troende, der ikke kan lukkes. Bed for og med holdet bag kanalen og seerne i Afghanistan, når de beder Herren om visdom og vejledning. Bed om, at Church4Afghanistan vil vise sig frugtbar i at styrke og opmuntre kristne seere i Afghanistan.

*Navne er ændret af sikkerhedsmæssige årsager.