Statusopdatering vedrørende TWR-Ukraines medarbejdere

Noreas partner på radio-området, Trans World Radio, har partnere i en lang række lande verden over. Et af de lande er Ukraine, og gennem de seneste 3 uger er den ukrainske partner, TWR Ukraine, blevet indhyllet i krigens forfærdelige kaos.


STATUSOPDATERING PR. 16. MARTS:
Det har været en periode med ubeskrivelige rædsler, og personalet er blevet spredt over hele landet. Men de ved, at de ikke står alene.

Mange står sammen med dem i bøn. Personalet i TWR Europe holder kontakten med dem, yder dem den hjælp de kan, og hjælper med at tage sig af de få, som har krydset grænsen, ud af Ukraine.

En af medarbejderne henviste til en bibelsk beretning (Daniel 6), da han takkede TWRs leder af arbejdet i Ukraine, Rusland og Hviderusland, for at holde kontakten, og skrev: Vi er i løvehulen, men din regelmæssige kommunikation med os er, som om du kommer til kanten af ​​løvehulen og viser omsorg for vores situation.

 

Pr. dags dato (den 16. marts, 21. dage inde i konflikten), er alle medlemmer af TWR Ukraines stab stadig i live, men de er alle i løvehulen.

  • Byen, hvor en af medarbejderne boede, er blevet ødelagt. Han var i stand til at slippe sikkert væk, men mistede alle sine ejendele, inklusive sin bærbare computer. TWR arbejder på at give den støtte, han har brug for.
  • Lederen af TWR Ukraine var i stand til at aflægge sit hus i Kyiv-området et besøg. Det var en rejse, der normalt ville tage et par timer, men den tog 9 timer på grund af de mange sikkerheds-kontrolposter. Lykkeligvis nåede han sikkert frem og tilbage igen, til sin familie i den vestlige del af landet.
  • En TWR Ukraine-familie er kommet ud af landet, men deres bil brød sammen for nogle dage siden. Bilen er nu blevet repareret, så de kan fortsætte til en mere permanent destination i Centraleuropa. Mekanikeren, en kristen, som også lytter til TWR’s programmer, udførte arbejdet gratis.

 

Dette fantastiske team fortsætter med at optage og producere bibelske programmer til befolkningen i deres land. Det er en daglig udfordring, da deres liv er i fare, og infrastrukturen i deres land forringes. I mellemtiden arbejder resten af ​​vores team ihærdigt på at forberede friske og meningsfulde programmer til regionen, fortæller Jon Fugler, Chief Content Officer for TWR. Han tilføjer:

Vi begynder processen med at skrive og producere indhold i forskellige længder til en række platforme. Vores største behov er ukrainske oversættere, forfattere og foredragsholdere. Vi har fundet en håndfuld mulige kandidater og har en række andre rundt omkring i verden i kikkerten.

Jeg er taknemmelig for, at Gud har givet os faciliteterne til at sende indhold ind i Ukraine og Rusland udefra. Det er ved at være den eneste måde, hvorved folk kan blive nået med evangeliets sandhed (Internettet er ved at blive afbrudt i begge lande, hvilket har gjort den mulighed stadig sværere).

 

Vil du bede med os?

  • Bed for TWR Ukraines personale og bed om beskyttelse og visdom gennem denne farlige og stressende situation.
  • Bed for TWRs ledelse, når de søger efter måder, hvorpå de kan fortsætte med støtte til TWRs indhold i Hviderusland og Rusland.
  • Tak Gud for den generøse støtte som mange mennesker og organisationer har tilbudt TWR Ukraine-Russia Crisis Fund (en indsamling som TWR har oprette i forbindelse med krigens udbrud)

Her er en sidste tanke delt for et par dage siden af ​​TWR Ukraines leder:

”I den nuværende verden har livet ændret sig. Verden bliver ikke den samme, og vi ved ikke, hvad vi kan forvente. Men jeg ved, at Gud allerede har planlagt verdens undergang og menneskets historie. Men han har lovet os, at alt vil være til vores bedste.

Kilde: Trans World Radio