En Taxi-tur ændrede hans liv

Illustrationsfoto - Mand af mellemøstlig herkomst

Vi har i den senere tid modtaget en række vidnesbyrd, som alle har en særdeles usædvanlig ting til fælles – nemlig en taxi. Disse vidnesbyrd kommer fra så forskellige steder som Centralasien, Tyrkiet og nu også Iran.

Som millioner af mennesker verden over brugte Ravi* aftenen på at se satellit-TV. Mens han zappede gennem kanalerne, faldt han over SAT-7 PARS. Programmet talte om Jesu lære og mirakler.
Ravi blev opslugt af programmet og vidste, at han var nødt til at lære mere. Programmets vært viste et telefonnummer på skærmen og inviterede seerne til at ringe til studiet.

Ravi vejede sine muligheder. Hvis han ringede til nummeret, kunne han risikere at ende i forhør eller blive smidt i fængsel. Men en enorm nysgerrighed overvandt frygten, og han greb pen og papir for at skrive nummeret ned.

Gik i sort

Så, på det værst mulige tidspunkt, gik strømmen og TV-skærmen blev sort. Ravi var frustreret – nu var der ingen mulighed for at ringe til studiet. Ude af stand til at få stillet sin nysgerrighed, gik han i seng. Ravi drømte om en mand, som var iført en hvid kappe. Manden sagde til Ravi: ”Jeg er Jesus Kristus. Følg mig.”
I det samme vågnede Ravi. Han kunne ikke tro det, han lige havde oplevet. Han var nødt til at vide mere om personen, som kaldte sig Jesus! Han ringede til sin ven, Zolan*, og spurgte, om ikke de kunne mødes og tale om drømmen. Vennerne besluttede at mødes i en taxi, så de kunne tale uforstyrret sammen.

På bagsædet

Næste morgen sad de på bagsædet af en taxi og diskuterede Ravis drøm, i al stilfærdighed. Ravi spurgte: ”Zolan, hvad skal jeg gøre? Jesus viste sig for mig. Hvor skal jeg gå hen?” Men Zolan svarede: ”Hvordan skulle jeg vide det? Jesus viste sig for dig, ikke for mig. Du må selv finde ud af det her.”

Uden de to venner vidste om det, havde taxichaufføren lyttet med på deres samtale. Han sagde nu til Ravi: ”Du skal ikke være bekymret; Jeg ved præcis, hvor du kan finde svar. Jeg skal nok køre dig derhen.”
Ligesom Ravi havde taxachaufføren også drømt om Jesus. Han fortalte mændene, at da han kom til tro, var han blevet en ny person i Kristus. Nu ventede de to venner nervøst, mens taxichaufføren kørte dem til en hemmelig adresse.

Et hemmeligt sted

Chaufføren stoppede foran en bygning og førte Ravi ovenpå. Dér introducerede han Ravi for en hemmelig husmenighed, en af de tusindvis af små kristne grupper, der mødtes i byen.
De kristne i menigheden gav Ravi en Bibel og præsenterede evangeliet for ham.
Ravi’s søgen efter sandhed havde ledt ham til dette afgørende øjeblik, og han tog nu imod Jesus. Begejstret efter at lære så meget som muligt om sin nyfundne tro, deltog Ravi herefter i husmenighedens møder og fulgte regelmæssigt med i SAT-7’s programmer.

*Navnene er ændret af hensyn til personernes sikkerhed
Illustrationsfoto: Lightstock