TV-serie om Irans forfulgte kristne

Iran ligger nummer 8, på verdensranglisten over steder hver troen koster mest, og specielt kristne konvertitter med muslimsk baggrund oplever massiv modstand.

Truslerne fra konvertitters familier og omkringliggende samfund er markante, og overfald, fængsling og vold er vilkår de iranske kristne i vid udstrækning lider under.

Noreas udsendte medarbejder i SAT-7, Kasper Breindahl, har været med i produktionen af en programserie som omhandler Irans forfulgte kristne. Han har mødt en række iranere som har måttet flygte fra deres hjemland, til Tyrkiet, og talt med dem om deres oplevelser, tro og håb.

Fælles for de mennesker som er med i programserien, er, at på trods af forfølgelse og modstand, så er troen på Jesus langt vigtigere end alt det de har måttet gennemleve. Håbet de har i Jesus er større end deres lidelser, og dette håb er, ifølge Kasper, et af målene med programserien.

” De kan se, at der er andre der er gået igennem det sammen, men at de stadig har et håb. At det de har mødt i Jesus er langt større og langt vigtigere, end de super svære omstændigheder som de går igennem.”

Se en kort introduktion til programserien ‘Beyond Persecution’, her: