TV som binder generationer sammen

I sin søgen efter noget undervisende og engagerende TV til sine børnebørn, faldt Boutrus en dag over SAT-7 ACADEMYs ‘My School’ programmer. Nu er det blevet en fast familie-tradition at se disse programmer, og det er med til at binde to generationer sammen.

Boutros er en pensioneret snedker fra Libanon. Han ser frem til at være sammen med sine to børnebørn – de otteårige tvillinger Aya og Iwan – som kommer og besøger ham to gange om ugen. Det første børnene gør, når de besøger Boutros, er at spørge om de må se My School.

 

Lærer sammen

Tvillingerne er blot to ud af mindst 1.3 millioner børn som allerede følger med i  SAT-7 ACADEMYs programmer. Deres bedstefar nyder at se med, og hjælpe dem når der er spørgsmål de ikke kan svare på.  Nogle af informationerne og spørgsmålene er også nye for ham, så de to generationer lærer sammen.

Boutros har allerede bemærket nogle ændringer hos sine børnebørn, siden de begyndte at se programmerne. De er klar til at lære og er mere engagerede i lektierne. Fjernsyn er blevet en kilde til læring og uddannelse, ikke kun underholdning. ”Det jeg bedst kan lide at lære fra ’My School’ er videnskab,” siger Aya. ”Jeg kan lide at eksperimentere og blande ting.”

Lær for fremtiden

Boutros anerkender vigtigheden af uddannelse, hvis hans børnebørn skal nå deres fremtidige mål i livet, og derfor forsøger han at fremme deres læring ved at se uddannelsesprogrammer som ‘My School’. ”Jeg håber i kan få endnu flere børn til at se dette program” siger Boutros, som har anbefalet ‘My School’ til flere andre. ”Helt ærligt, så nyder jeg selv godt af at se ’My School’, og jeg ser det også selvom børnene ikke er her.”

Begge børn har allerede ambitioner for fremtiden. Iwan vil gerne være matematiklærer og Aya vil gerne have sit eget bageri. Men i øjeblikket nyder de bare den særlige tid, de har sammen med deres bedstefar, hvor de kan stille ham spørgsmål, og få viden fra ham og ’My School’

”Jeg ønsker, at de bliver i stand til at opnå alt det de sætter sig for i livet,” siger deres bedstefar. ”Jeg håber, at de vil kunne fortsætte med at uddanne sig, og at de vil blive i stand til at beskæftige sig med det de gerne vil.”

Kilde: SAT-7


Sat-7 ønsker at gøre en positiv forskel for mennesker i Mellemøsten, ikke kun på det trosmæssige område, men også i forhold til uddannelse af regionens børn og unge. Den nye kanal, SAT-7 ACADEMY, fokuserer på uddannelse, helbred og social udvikling.

Kanalen har som mål at hjælpe den næste generation til et sundere liv hvor de i fremtiden vil være i stand til at have en positiv indflydelse på samfundet.