TWR Indien når imponerende milepæl

Illustrationsfoto af pige fra Indien

Noreas partner i Indien havde 40 års jubilæum for fire år siden. I den forbindelse opsatte de det meget ambitiøse mål, at de i løbet af få år ville gå fra at producere programmer på 100 sprog til 150 sprog.

Dette mål har TWR India (Noreas partner) nu nået (lidt senere end planlagt, på grund af covid-19), og en fejring heraf vil finde sted på partnerkonferencen i januar 2023, hvor Norea vil være repræsenteret af daglig leder, Ole Sørensen.

Har altid arbejdet benhårdt

Ole fortæller om Noreas samarbejde med TWR India: ”Norea har været en del af det arbejde i 33 år, og gennem vores venners støtte, bidraget til at få mere end 10 af disse sprog i luften.

Vores indiske partner har, på trods af varierende forfølgelse, altid arbejdet benhårdt for at nå deres egne, nå længere ud til de mange endnu unåede folkegrupper og følge op på alle kontakter. De har altid besvaret alle henvendelser og været meget optaget af at plante levedygtige menigheder.

I det seneste årti har de også udviklet konceptet Radio-Hjem, som er en slags bibelstudiegruppe omkring radioen. Nogle af grupperne fokuserer primært på oplæring, andre steder minder det mere om et alpha-kursus. Det er altid meget velorganiseret.”

Radio-hjem-grupper

Programmet Vejen gennem Bibelen er nået langt ud i Indien og findes på mange af de 150 indiske sprog. Programmet er et vigtigt element i Radio-hjem-grupperne.

TWR India fortæller, at mange kirker stillede sig skeptisk, da de søsatte Radio-hjem-projektet. ”Men i dag er de alle overbevist om, at i disse tider, såvel som i dagene der kommer, så er små grupper ideelle i et land som Indien
” Dengang vidste ingen at ting som covid-19 og nedlukninger skulle komme, og i forbindelse med nedlukninger har det til tider været udfordrende selv for de små Radio-hjem-grupper at mødes. Men, ”De familier, der har modtaget en afspiller og programmer på deres lokale modersmål, trives åndeligt selv midt i denne krise.”

Også for familien

TWR India forklarer selv konceptet som, ”en enkel, fleksibel, interaktiv og ikke særlig dyr metode, som hjælper kristne til at modnes i troen, styrkes i fællesskabet og hurtigt blive til flere.” En Radio-hjem-gruppe mødes én gang ugentligt og består af omkring 10 personer.

Men også hvert enkelt medlem opfordres til at følge med på radioen, så de dagligt, kan dele Guds ord sammen med deres familie. ”Formålet er at styrke familien i Guds ord og hjælpe den til, for det første, at komme til Guds alter jævnligt og på en struktureret og meningsfuld måde, for det andet at vokse i tro og kendskab til Guds ord, og for det tredje, at kunne vidne som familie ved at invitere eller besøge andre familier i nærheden.”

Guds ord skal være tilgængeligt på modersmålet

Det siger næsten sig selv, at evangeliet må høres på modersmålet for at slå rod i et menneskes hjerte. I Indien findes cirka 2.000 forskellige folkegrupper.

Næsten alle har de deres eget sprog eller dialekt. Der er altså rigeligt at tage fat på, set i lyset af, at Jesus i Bibelen beder os om at udbrede evangeliet til alle stammer og tungemål. Ikke desto mindre er de i TWR India helt klare på opgaven: ”Det er vores intention at gøre Guds ord tilgængeligt på hjertesproget.” Tak fordi du er villig til at tage del i dette vigtige arbejde med din støtte og forbøn.