Unge drenges bøn for SAT-7

For få uger siden deltog jeg i den årligt tilbagevendende SAT-7 konference, hvor SAT-7s partnere mødes, taler sammen, og bliver opdateret omkring SAT-7s arbejde i Mellemøsten og Nordafrika. I år var der et par helt særlige, og meget unge, gæster med på konferencen.

David på 10 år var sammen med sin mor og sine to yngre søskende rejst tværs over Tyrkiet, for at bede for SAT-7s ansatte og for os som var samlet til konference.

På en af konferencens første dage, blev de tre børn inviteret op på scenen, og det var et bevægende øjeblik da David og hans lillebror bad for SAT-7:

”Herre, jeg vil gerne bede for SAT-7, og for de mennesker, der er foran og bag kameraerne, at du vil være med dem i alt hvad de foretager sig”

Mød David

David og hans familie bor for tiden i Tyrkiet – deres asylansøgning er under behandling og de venter på en afgørelse. Familien boede i Iran, men det blev for farligt for dem at være kristne der, så de måtte flygte. Da David boede i Iran, fulgte han dagligt med i SAT-7s programmer, og det gør han stadig.

SAT-7s farasi-talende kanal, SAT-7 PARS, er tilgængelig på to forskellige satellitter og kan desuden findes online, hvilket betyder at David har adgang til sin yndlingskanal selvom han lige nu bor i Tyrkiet.

”Jeg elsker SAT-7 PARS. Jeg ser det hver dag. Men mit yndlingsprogram er Golpand.”

Ringede til liveshow og bad for programmet

Tryk på billedet for at se klippet fra Liveshowet, hvor David beder for SAT-7

Tryk på billedet for at se klippet fra Liveshowet, hvor David beder for SAT-7

David tog første gang kontakt til SAT-7 under det persiske nytår i marts. Han ringede ind til programmet Golpand, som er et liveshow der har til formål, gennem drama og spil, at undervise i bibelske principper på en sjov og engagerende måde. Normalt ringer børn ind for at besvare quizspørgsmål eller for at deltage i spil eller konkurrencer, men David ringede for at bede for SAT-7 PARS og dets medarbejdere.

David bad:
”Jeg takker dig Herre for dem og deres programmer og jeg beder dig være med dem. De forsøger at hjælpe alle dine børn, så velsign dem og rør ved hjerterne på alle dem som hører deres udsendelser. Kære far, jeg beder dig om at du vil beskytte os imod alt det som kommer imod os, beskyt os mod forkerte tanker og afværg enhver forbandelse. Jeg har brug for din Hellige Ånd. Jeg overgiver disse ord fra min mund til Dig og jeg priser Dig. Jeg beder om dette i Jesu Kristi navn. Amen.”

Da David havde sluttet sin bøn, sang han en lovsang og fortalte at han drømte om engang at blive præst i en kirke og tjene Herren på den måde.

En af værterne på programmet, Meysam Rafieniya, fortæller at det var utrolig opmuntrende at modtage Davids opkald:

”Det er derfor vi gør det vi gør. Programmer som Golpand er vigtige, fordi vi har en chance for at sende et budskab om Jesus til børn i Iran, hvor det er vanskeligt at lære om Ham.”

Vitale programmer for unge iranere

Moe Pooladfar som producere et ugentligt liveshow unge voksne mellem 18 og 25 år, understreger vigtigheden af at lave og sende programmer til den unge del af befolkningen.

”Den persisktalende befolkning der bor i denne region er så ung. Vi har en fantastisk mulighed for gennem SAT-7 at sprede evangeliet. SAT-7 kan gøre de gode nyheder tilgængelige for millioner af åbenhjertede unge i regionen, ” siger han.

Ungdomsprogrammer baseret på bibels undervisning er afgørende når man tager de følgende statistikker i betragtning:

  • Iran – 80 millioner indbyggere. 60% under 30år.
    Afghanistan – 35 millioner. 46% under 15år.
    Tadsjikistan  – 8,5 millioner. 51% under 25 år.