[VIDEO] Cypern – en fantastisk fortælling

Norea Mediemissioni - Cyprus

Cypern er rig på historie og naturlige ressourcer og igennem århundrede har øen ligget i krydsfeltet mellem kulturer og imperier. Men Cyperns sande betydning ligger i den rolle øen har spillet, og kan komme til at spille, for kristendommens udbredelse.
[Se Cypern-dokumentaren i bunden af dette indlæg]

 

Cyperns historie er dybt forankret i kristendommen. Fra de første troende, der etablerede den første kirke for hedninge i Antiokia, til apostlene Paulus og Barnabas’ missionsrejser, har Cypern været et springbræt for evangeliet. Disse tidlige kristne pionerer lagde grundstenen for en tro, der ville vokse og blomstre i mange år på øen.

En blodig historie

Men Cyperns historie er også præget af konflikt. Osmannerriget og tempelriddere kæmpede i blodige og brutale krige om den strategisk beliggende ø, men kristendommen formåede at spire og slå rod på trods af skiftende herskeres besættertrang. I 1878 blev øen en del af det britiske imperium, og i 1960 fik Cypern sin selvstændighed. Hermed var problemerne for øens befolkning dog lang fra forbi. For uenigheder og kampe mellem den græske og den tyrkiske del af befolkning førte til at øen i 1974 blev delt, hvilket efterlod dybe ar på både landet og dets folk.

Cypern i dag

I dag er Cypern et multikulturelt samfund, der er hjemsted for mange universiteter og en blomstrende turistindustri. Men det er også et sted, der har et dybt behov for evangeliet om Jesus Kristus. Prostitution er udpræget på Cypern og der skyder kasinoer op overalt på øen. Øens placering gør den desværre til et attraktivt midtpunkt for menneskehandel og Cypern er på mange måder vores tids svar på Sodoma og Gommora. 

Evangeliet på en togstation

Men der er mange muligheder for at nå ud det cypriotiske folk og de mange gennemrejsende med evangeliet. Gennem personlig kontakt, sociale medier og ikke mindst radio-udsendelser kan vi tale tro, liv og håb ind i disse menneskers liv. Og netop radioen er en central del af Noreas engagement på Nordcypern. Sammen med den kristne radiostation Shema Media Group i Tyrkiet, sender vi nemlig kristne programmer og musik til den cypriotiske befolkning.

Forestil dig forskellen mellem at dele evangeliet på en gade, hvor du måske møder en eller to mennesker i løbet af et par timer, og at dele det på en togstation, hvor du kan nå mange flere. Cypern er denne togstation – et sted, hvor mennesker fra hele verden kommer og går, og hvor evangeliet kan nå langt ud over øens grænser.

Cypern er mere end bare en ø – det er et sted for transformation og håb. Det er et sted, hvor mennesker kan møde evangeliet, blive forvandlet af det, og tage det med sig, hvor end de går. Det er vores privilegium at tjene Jesus på denne smukke ø og nå mennesker fra hele regionen med Hans budskab.