Voldsoffer tog imod Jesus

For to uger siden fik jeg en mail fra vores samarbejdspartner i Albanien. Lederen af TWR Albania, spurgte, om jeg ville bede for en kvinde, hun skulle besøge senere samme dag. Lederen havde nemlig planlagt at spørge kvinden, om hun ville tage imod Jesus? ”Selvfølgelig vil jeg bede for hende”, skyndte jeg mig at skrive tilbage. Senere samme dag fik jeg en mail fra hende: ”Pris Herren sammen med mig, min søster! Adelina*, som du bad for i dag, sagde JA TIL JESUS. Jeg er så glad! Det vil betyde meget for mig, hvis du fortsat vil bede for hende.”

Jeg håber, at du vil være med til bede for Adelina. Du får hendes historie her…

Adelina er 28 år gammel og kommer fra det nordlige Albanien. Lederen fra TWR Albania lærte hende at kende i forbindelse med nogle møder på et krisecenter for kvinder, som har været udsat for vold i hjemmet. Gud havde åbnet en dør, så TWR Albania kunne besøge stedet og dele budskabet om håb med dem og give dem gode råd om det at være enlig forælder.

Alle kvinderne på krisecentret er ofre for vold i hjemmet, og de kan højst opholde sig der i seks måneder.

Da Peggy Banks, som er global leder af ”Kvinder med Håb”, besøgte Albanien i efteråret 2017, fik hun lov til at mødes med en gruppe af kvinderne og dele et budskab om håb med dem. Kvinderne blev berørt af dette budskab, og de sagde til lederen af TWR Albania, at hun gerne måtte komme igen. Ved Guds nåde lykkedes det for TWR Albania at besøge stedet regelmæssigt en gang om måneden derefter, og de arrangerede også et juleshow for børnene på krisecentret.

Blev slået for øjnene af børnene

Lederen begyndte at opbygge et personligt forhold til Adelina, som har to døtre på henholdsvis seks og otte år. Efter 11 års ægteskab var manden rejst til Grækenland for at arbejde, og Adelina blev efterladt alene med børnene. De boede hos svigerfamilien.

Da manden vendte hjem til Albanien igen, var han besat af tvangstanker og voldelig over for sin kone. Han involverede sig aldrig i børnene.

En dag kom han hjem og begyndte at slå Adelina for øjnene af børnene. Derefter låste han hende inde i et rum og efterlod hende der. Pigerne græd, og den ene af dem løb hen og kaldte på naboerne. Naboen kom og åbnede døren til rummet, hvor Adelina var efterladt blødende. Da hun så døren blive åbnet, skyndte hun sig at gribe børnene og løbe hen til et nabohus, hvorfra hun tilkaldte politiet. Politiet kom og tog manden med. Han var i fængsel i to måneder derefter.

Da manden blev løsladt, ønskede Adelina at tilgive ham, og for børnenes skyld ville hun blive sammen med ham. Men efterhånden mærkede hun, at manden ønskede hævn, så en nat, efter at han var faldet i søvn, tog hun begge døtre og forlod hjemmet.

Hun tog hen til politistationen. Det var i juli 2017, og derefter boede hun på krisecenteret for voldsramte kvinder. Hendes familie støttede hende ikke deri. De sagde, at hun skulle vende tilbage til sin mand. For en mand har lov til at slå sin kone ind i mellem…

Adelina har stadig ingen kontakt med sine forældre eller familien i øvrigt.

Lederen af TWR Albania mødte hende uden for krisecenteret i januar i år. Da fik hun lov til at fortælle hende om Gud. Adelina kommer fra en katolsk baggrund, så Kristus var ikke noget nyt for hende. Tidligere, tilbage i november 2017, havde lederen også givet hende en solcelle radio, og Adlina fortalte nu, at radioprogrammerne havde gjort hende glad.

Bekymring for fremtiden

Den største bekymring for Adelina var, hvad der ville ske, når hun skulle forlade krisecenteret efter de tilladte seks måneder. Hun er vant til at arbejde hårdt, men hun var bekymret for, hvor hun skulle bo herefter, og hvordan hun skulle få nogen til at følge pigerne hjem fra skole.

TWR Albania havde bedt for Adelina, siden de lærte hende at kende, og de prøvede nu at kontakte forskellige organisationer og kirker, som ville kunne hjælpe hende.

I februar 2018 flyttede Adelina og pigerne ind i en lejet lejlighed. Her må hun allerede tage hjemmefra kl. 6 om morgenen for at komme på arbejde, og døtrene er derfor alene hjemme, indtil de skal i skole. Hun har betalt en skolebus for at hente dem og køre dem hjem igen efter skole. Næsten hele hendes løn går til husleje, skolebussen, vand og elektricitet.

Lederen af TWR Albania har besøgt hende flere gange i lejligheden, hvor hun har taget noget mad og tøj med til dem. Dette er de utroligt taknemmelige for. Lejligheden er meget kold, og pigerne må gå med hue og handsker indenfor.

Da pigerne så lederen igen, begyndte de med det samme at synge en af sangene fra juleshowet, TWR Albania havde arrangeret på krisecenteret, hvor de boede indtil januar. De havde kun hørt sangen en gang, men de kunne alligevel huske den. ”Emmanuel, Gud med os”.

Hun sagde JA!

Onsdag den 7. marts 2018 besøgte lederen af TWR Albania Adelina, hvor hun spurgte hende, om hun ønskede at tage imod Jesus som sin herre og frelser, og hun sagde JA! De bad sammen, og lederen kunne tydeligt se glæde og håb i Adelinas øjne. Samme dag mødtes de også med en præstefrue fra en kirke i nærheden, og det er så meningen, at de to kan fortsætte med at være i kontakt med hinanden.

BEDEEMNER:

– Bed for Adelinas nye liv som kristen.

– Bed om at hun må få gode og trofaste venner.

– Bed om, at hun og pigerne aldrig må mangle mad derhjemme.

– Bed om at kirken må være en god støtte for hende.

– Bed om, at Adelina må forstå vigtigheden af at komme i kirke og holde søndagen fri, for lige nu arbejder hun også om søndagen for at kunne tjene flere penge.

– Bed om beskyttelse for Adelina, som har været under politibeskyttelse, efter hun forlod krisecenteret.

 

*Navnet ændret af sikkerheds hensyn