Yahsat: Håb til Afghanistan

Afghanistan er et af de lande i verden, hvor det er farligst at være kristen. Faktisk bliver det kun overgået af Nordkorea. Alle afghanske gudstjenester skal foregå i hemmelighed i hemmelige huskirker, og bliver de opdaget, kan det koste dem livet. På trods af dette har Afghanistan en af de hurtigst voksende kirker i verden.

Sidste år fik Noreas partner i Mellemøsten, SAT-7, adgang til satellitten Yahsat, der har et stærkt signal i persisk-talende lande som Iran, Tadsjikistan og Afghanistan.

Nye undersøgelser viser, at antallet af seere, der kontakter SAT-7 PARS, næsten er fordoblet – fra omkring 1.000 til over 2.000 om måneden – siden kanalen begyndte at udsende på Yahsat, og markant flere afghanere har delt deres vidnesbyrd med SAT-7 medarbejdere.

En af dem er Shahnaz.

Shahnaz, en afghansk kvinde, opdagede at hendes mand var blevet kristen, og det vakte naturligvis stor bekymring til at begynde med.

”Min mand fortalte mig om Jesus, og jeg blev meget stresset og bekymret, da jeg hørte det,” fortalte hun. Men Shahnaz bemærkede hurtigt, at hendes mand havde forandret sig til det bedre, siden han havde inviteret Jesus ind i sit liv.

”Jeg lagde mærke til, at han havde havde ændret sig på grund af Jesu lære, husker Shahnaz. ”Hans opførsel overfor os i familien, hans ordvalg og i det hele taget hans overordnede opførsel var blevet meget mere positiv.”

Hendes mands tro begyndte snart at påvirke hele familien, og i dag har Shahnaz også taget imod Jesus og opmuntrer hendes datter til at se SAT-7.

”Alt jeg ved er, at jeg elsker Jesus Kristus meget, og jeg tror på ham,” sagde hun. ”Min datter, som er fire år gammel, elsker at synge med på sangene i SAT-7 PARS børneprogrammer og på den måde være en del programmet.”

Yahsat leverer SAT-7 PARS til et helt nyt publikum, som indtil nu ikke har haft mulighed for at få adgang til nogen kristne kanaler. Takket være satellit-TVs evne til at sende på tværs af grænser og helt ind i folks hjem, bliver Guds kærlige kald hørt på selv de vanskeligste steder.