Bed for Beirut og for SAT-7

Eksplosionen som rystede Beirut for nogle dage siden, skete blot 10 kilometer fra SAT-7s studier, men lykkeligvis forvoldte den voldsomme hændelse kun mindre skader på SAT-7s bygninger, og alle ansatte er uskadte.

SAT-7 erkendte hurtigt at det var vigtigt at være der for de mange mennesker i Beirut – kristne såvel som ikke-kristne – og allerede 24 timer efter eksplosionen, var SAT-7s studie i Beirut klar med den første af en række liveudsendelser, til hjælp opmuntring og håb.

Situationen er virkelig håbløs for den libanesiske befolkning og de har hårdt brug for vores forbøn og støtte.

I videoen nedenfor fortæller SAT-7s leder, Rita El-Mounayer, om hvordan eksplosionen kunne mærkes helt ovre på SAT-7s hovedkontor, på Cypern, og hun opfordrer os alle til at bede for folkene i Beirut, og for SAT-7, at de fortsat må være et lys i mørket og fortvivlelsen.

Mit hjerte bløder for mit hjemland Libanon og den ødelæggelse som den netop har været vidne til, efter eksplosionen som fandt sted d. 4. august. Da vi mærkede trykket fra eksplosionen på Cypern, og kort efter modtog nyheden om katastrofen, fik jeg med samme flashbacks til krigen, som jeg og mange andre libanesere oplevede i 80’erne. En ødelæggelse som vi blev fortalt, at vi ikke ville opleve igen i vores levetid. Men her står vi så. Med ulykken som ingen kunne forudse og som lige nu ser ud til at være for omfattende til at komme sig over. Det er en tragedie for landet som de sidste 9 måneder har været ramt af protester mod en korrupt regering, en alvorlig bankkrise, en stor valutanedskrivning, voksende arbejdsløshed og mange hundreder syriske flygtninge, covid-19 og nu det her.

Den arabiske SAT-7 kanal igangsatte øjeblikkeligt rulletekster hvor de opfordrede folk til at bede for de sårede og de familier som havde mistet deres kære. De bad også folk om at bede for politikerne i beslutningsprocesserne og for at Libanon fortsat ville være et centrum for sameksistens og frihed i Mellemøsten.

Siden d. 6. august har teamet i Libanon sendt liveshows med specialudsendelser på SAT-7 Arabic, som f.eks. ”Smerten og håbet”. Programmet dækkede de aktuelle begivenheder og bad med seerne. Kirkeledere og gæstetalere var inviteret med i programmet for at tilbyde indsigt og for at bede for landets befolkning og fremtid.
Jeg vil gerne takke alle for den bøn og støtte som bliver ved med at strømme ind fra alle dele af verden og jeg vil bede jer om at fortsætte med at bede for folket i Libanon. Specielt de folk som er berørt og har mistet deres hjem. Bed for de folk som har mistet deres kære og bed for at SAT-7 fortsat vil være et lys i mørket og fortvivlelsen. 

 


Støt SAT-7s Satellit-tv her

Norea er partner med SAT-7 og sammen arbejder vi på at sprede håb i Mellemøsten og Nordafrika gennem Satellit-tv
(Læs mere om samarbejdet her)