Min familie og jeg samles altid for at se SAT-7, som giver os en stund nær Herren. Fortsæt det gode arbejde. Vi ønsker jer alt det bedste.
Mand fra Palæstina

BERETNINGER FRA SAT-7

Kunne du tilgive din brors mordere?

19 december 2019 Af Jesper Noer i SAT-7

En ven for isolerede kristne

30 september 2019 Af Jesper Noer i Missionsprojekter, SAT-7

En afghansk piges vej til SAT-7

03 september 2019 Af info@norea.dk i Missionsprojekter, SAT-7

AT GØRE GUDS KÆRLIGHED SYNLIG

Via TV
Noreas partner i Mellemøsten hedder SAT-7. SAT-7 er en dynamisk tv-station, som sender via satellit til arabisk-, farsi- og tyrkisktalende kristne i Mellemøsten, Nordafrika, Europa og Centralasien. Satellit-TV er den vigtigste kilde til ucensureret information og underholdning i regionen.

Ud over den traditionelle sendeflade, er mange mennesker i kontakt med SAT-7 via sociale medier som Facebook og Youtube og Telegram.

Hovedparten af SAT-7's programmer bliver produceret af kristne i Cairo, Libanon og andre steder i området. Noget bliver også produceret af arabere bosat i Europa.

Enorm rækkevidde
SAT-7s primære sendeområde er Mellemøsten og Nordafrika, og i denne del af verden når de ud til mere end 15 millioner mennesker. Regionen er hjem for nogle af verdens absolut mest fattige mennesker - alle sammen elsket af Jesus, men de fleste af dem uvidende herom.

Programmerne dækker et bredt spektre af emner, som samfundsoplysning, talkshows, evangelisation og uddannelse.

Hvert program, som bliver sendt via netværket, har et kristent grundlag, er åndeligt aktuelt og er produceret under hensyntagen til kulturen. Sådan forholder det sig, uanset om der er tale om tegnefilm, film, talkshow, undervisningsprogram eller drama.

MY SCHOOL

AFSPIL FILM

En tabt generation
Behovet for uddannelse blandt flygtningebørn i Mellemøsten er enormt. Næsten halvdelen af de mere end 3 millioner registrerede syriske flygtninge er under 18, og der er yderligere 3-4 millioner internt fordrevne børn i Syrien og Irak.

Mere end 13 millioner børn går, på grund af krig og ufred, ikke i skole. En hel generation risikerer at blive tabt.

Men der er håb.

"'My school' er en enestående mulighed for at gøre det muligt for børn at fortsætte deres læring, selvom de ikke har en rigtig skole, de kan deltage i. For os, som et tv-selskab, er det et stort privilegium at være i stand til at hjælpe sådan fordrevne og flygtninge til at fortsætte med deres uddannelse, på en anden måde - ved at se fjernsyn "
Rita Elmounayer, administrerende direktør SAT-7 KIDS

En ny chance
Fordi mange fordrevne børn - selv børn i flygtningelejre - stadig er i stand til at se tv, er SAT-7 KIDS begyndt at sender programmet My school, fem dage om ugen. Oplægsholderne underviser i 90-minutters lektioner de unge seere i centrale fag, såsom arabisk, engelsk og matematik.

Når SAT-7 tilbyder uddannelse til denne tabte generation af flygtninge - især dem fra Syrien og Irak - er det ikke kun en investering i deres fremtid, men i fremtiden for hele den Arabiske verden.

Ved at lære dem at læse og skrive får de mulighed for at fortsætte med at lære, blive udsat for forskellige synspunkter,  og i sidste ende være med til at forme samfundet og gøre en positiv forskel i den arabiske verden i fremtiden.

Lærerne som præsenterer programmet, er kvalificerede undervisere og eksperter i at undervise børn der lever under vanskelige omstændigheder.

 

Gennem mine 40 år i Mellemøsten er jeg stødt på en række farer og vanskeligheder: Dårligt helbred, sikkerhedsspørgsmål, deportation... Jeg er blevet arresteret et par gange, er blevet skudt på, har fået smadret vinduerne i min lejlighed to gange.

Men når man ser på den aktuelle uro og de udfordringer som vore kontorer i forskellige lande står overfor, synes mine problemer ikke særligt væsentlige eller usædvanlige.

Terence Ascott, Grundlægger og administrende direktør for SAT-7

Omslut arbejdet i bøn og være med til at støtte
udbredelsen at Gud ord via TV

NOREA-STØTTET SAT-7 TEKNIKER

KasperBreindahl.2jpg

Kasper Breindahl er 24 år gammel og opvokset i Jylland. Gennem hele hans opvækst har troen fyldt meget, og han har de sidste par år følt en længsel efter at tage del i missionsarbejdet ude i verden.

Han har siden 2008 interesseret sig for at lave film og tage billeder og kombinationen af missionskald og interesse for mediearbejdet har ført til et samarbejde med SAT-7 på Cypern, hvor han tager den praktiske del af uddannelsen til Film og TV-produktionsteknikker. Du kan læse mere om Kasper på hans hjemmeside www.kasperbreindahl.dk  eller se ham fremføre et vidnesbyrd fra en af SAT-7's seere på vores Video & Billede side.

Det er ikke muligt for SAT-7 at aflønne Kasper, så han skal selv sørge for at dække sine omkostninger til kost og logi, i de perioder han er på Cypern. Norea støtter op om Kasper og står for al administration af gaver til Kasper.

Støt Kasper her

Kunne du tænke dig at opleve verden og samtidig være en del af Mediemissionsarbejdet?

Mulighederne er mange og du kan læse om et par af dem under punktet: Tag del i arbejdet