Kinesiske børneprogrammer for LMH gave

I foråret 2016 modtog Norea en overvældende gave fra LMH’s elever, og vi satte os for at finde de mediemissionsprojekter som ville drage størst gavn af denne donation.

Pengene har gjort det muligt at søsætte et nyt radioprogram i Serbien, en ny App til flygtninge, samt den fortsatte produktion af radioprogrammer til kinesiske børn.

Kinas befolkningstal nærmer sig 1,4 milliarder og er sammensat af 56 etniske grupper. Landsbyers transformation til store byer har åbnet nye muligheder for at undslippe fattigdommens greb, men har samtidig også skabt store kulturelle forandringer og et til tider stressende forventningspres. Mange unge forældre har forladt gårdene på landet og efterladt deres små børn i bedsteforældres, eller andre familiemedlemmers varetægt. Nogle børn bliver endda efterladt alene.
Mere end 61 millioner kinesiske børn – svarende til omkring 1 ud af 5 – vokser op uden deres forældre.

De efterladte børns skæbne

Ligesom danske forældre, elsker kinesiske forældre deres børn højt, og det er af nød at mange af dem forlader deres børn. Børnene elsker også deres far og mor, og undersøgelser antyder at opvæksten uden forældre, sætter deprimerende dybe spor i disse unge menneskers liv. Mange forældre er væk i så mange år, at børnene ikke længere ved hvem deres forældre er.

Usund adfærd, såsom rygning, tobak og dårlig kost er nogle af de negative konsekvenser adskillelsen medfører, men øget risiko for stofmisbrug, dårlig psykosocial sundhed, melankoli og selvmordsovervejelser er også mere udbredt bland efterladte børn.

Håb til millioner

Ind i denne situation er Norea, og Noreas partner i Kina: ’Voice of Salvation’, et fyrtårn, som spreder lys og håb til ensomme og forladte børn. De Noreastøttede børneprogrammer, ’Popcorn’ og ’Awake with the Angels’ har en estimeret lytterskare på 3-4 millioner og består af bibelhistorier, fortællinger, hørespil, sange og musik.