MISSION I DANMARK

Noreas arbejde i Danmark har som primær opgave at fortælle danskerne om Jesus og styrke kristne i troen gennem lyd- og video-undervisning.

Jeg er jer dybt taknemmelig for jeres web radio, som jeg lytter en del til, når jeg kører mange timer i marken….Som kristen er det en udfordring, i et ikke særlig kristen miljø, at få fyldt på “troens beholder”. Siden vi i vores missionshus havde besøg af en fra Norea Mediemision, har jeg fundet jeres web udsendelse på ‘Tune in Radio’.
Ole Madsen, Assens

WEBRADIO -DANMARK HAR OGSÅ BRUG FOR JESUS.

I 2008 startede Norea med at sende radioprogrammer på internettet - 8 timer om dagen. I dag kan du høre radio med kristent indhold hele dagen fra kl 06.00 til 03.00 om natten

Den store fordel ved Webradio fremfor FM, er at de geografiske begrænsninger ikke er en hindring og at der ikke skal søges sendetilladelse. Da 94% af den danske befolkning har adgang til internettet er der mange som kan benytte denne mulighed.

Webradioen forudsætter og indebærer et meget positivt samarbejde med mange kristne lokalradioer. Nogle af de bedste radioprogrammer fra lokalradioerne bliver sendt på webradioen, og de radioprogrammer, som Norea selv producerer, stilles gratis til rådighed for lokalradioerne.

Se en oversigt over denne uges programmer

Sådan kan du høre med:

Ønsker du at lytte til Norea WebRadio med et andet program end den almindelige afspiller, kan du bruge følgende muligheder:

Norea WebRadio streames ud på: http://radio.norea.dk:8080.

Nogle Java-applikationer kan ikke bruge ovenstående URL, prøv da i stedet: http://radio.norea.dk:7979.

Der er mange muligheder for at lytte til Norea WebRadio på mobilen. På denne side finder du en kort indføring i det lidt komplekse område. Der findes nemlig rigtig mange forskellige mobiltelefonmodeller med forskellige styresystemer. De mest kendte i Danmark er iPhone, Nokia, Android og Windows Phone.

Når man lytter til WebRadio via mobiltelefonen overføres lyden til mobiltelefonen i form af et "data-stream". Prisen på data trafik på mobiltelefonen varierer meget i dag, men generelt er priserne på vej ned, og man kan få billige abonnementer med "fri-data". Mange mobilselskaber tilbyder således i dag "fri-data" til mellem 20 og 50 kroner om måneden. Når man lytter til Norea WebRadio er dataforbruget på ca. 1/2 MB pr. minut.

Til langt de fleste nyere telefoner findes der en "App" (et lille program) man kan downloade, der gør at man kan lytte til Norea WebRadio. Her følger en kort gennemgang, først af en "App" som virker på mange platforme, og derefter en kort gennemgang af diverse "Apps" til de enkelte platforme:

Vi anbefaler "TuneIn"
"TuneIn" kan bruges på mange telefoner (iPhone | Android | Palm | Blackberry | Bada | Windows Phone) og er enkel at bruge. 
Gå til "App Store", "Windows Market Place"; "Android Market" eller der hvor du normalt henter Apps til din telefon. Hent og installer "TuneIn" på din telefon.

For at lytte til Norea WebRadio: Søg efter Norea DK.


Der er også andre muligheder - dem kan du læse om herunder:

iPhone
I iPhone-verdenen kan man downloade disse små programmer (App's) fra "App Store".

Her finder du en kort beskrivelse af to af disse programmer:

"FStream er et meget enkelt og stilrent program. Første gang du i "FStream" skal lytte til Norea WebRadio skal du:

  1. Vælg fanebladet "Favorites" og klik på "Add new webradio"
  2. Indtast følgende URL: radio.norea.dk
  3. Feltet "encoding" udfyldes ikke

Herefter vil du kunne finde Norea WebRadio under "Favorites"

"Online Radio" er et andet program, som har tusindvis af stationer lagt ind på forhånd - herunder også Norea WebRadio. Hvis du søger via "genres" finder du Norea under "Christian", men det er også muligt at søge direkte via "countries" (lande).

Nokia
Nokia har udviklet "Nokia Internet Radio", som du kan finde via Ovi-Store eller andre steder på nettet. Applikationen findes i mindst to forskellige udgaver, som dels fungerer på styresystemet S60 og S^3. Norea WebRadio kan findes direkte ved at søge via genre eller via land i "Nokia Internet Radio"

Android telefon
Android er et styresystem som findes på flere forskellige mobiltelefoner - blandt andet på HTC, Sony Ericsson og Samsung telefoner. Også til Android findes der forskellige programmer som kan afvikle Norea WebRadio. Et af de programmer der kan bruges er "TuneIn Radio" - som kan findes via "Android Marked".

I søgevinduet indtastes blot "Norea". Søgeresultatet viser nogle radiostationer, som har "Norea" i deres navn. Heriblandt finder du Norea Radio (Danmark) - når du har fundet den rette, kan du evt. føje den til dine favoritter.

Windows Phone 7
Til Windows Phone 7 findes også et lille program som hedder "Resco Radio" som kan downloades via Marketplace (http://marketplace.windowsphone.com/).

Hvis du ikke kan finde "Norea WebRadio" direkte tilføjer du den blot via "submit new radio":

Indtast URL: http://radio.norea.dk:8080.

Øvrigt
Nogle Java-applikationer kan ikke bruge ovenstående URL, prøv da i stedet: http://radio.norea.dk:7979.

Ring eller mail hvis du har spørgsmål eller kommentarer - 42 52 00 11 info@norea.dk.

Siden Norea Radio Danmark sidst i 1960'erne lavede de første prøveudsendelser på kortbølge, har det været en vision for Norea at kunne nå ud til alle danskere og gøre det så let som muligt for alle danskere at stille ind på Noreas kanal.

Danmarks Radios monopol på landsdækkende FM-kanaler indtil for relativ få år siden og de skyhøje koncessionsafgifter der i dag ligger på de to "frie" landsdækkende FM-kanaler gør det helt umulig for en idebaseret radio som Norea at sende på en sådan frekvens.

Der sker imidlertid hele tiden en udvikling på den teknologiske front, derfor har "vejene", som Norea har fulgt, også skiftet fra kortbølgeradio, over mellembølgeradio og i dag er det WebRadio. Hvordan det vil se ud om få år ved vi ikke, det afhænger i nogen grad af den tekniske udvikling, men i høj grad af de politiske beslutninger der i disse år bliver truffet på medieområdet.

I dag sender Norea WebRadio det meste af døgnet (Norea sender IKKE på DAB+ eller analogt FM) - læs mere her.

Kort- og mellembølgeradio
Kort- og mellembølgeradio bruges ikke ret meget i Danmark i dag. Men tilbage i 70'erne og 80'erne var det den måde Norea kunne sende radio til danske lyttere på.

Rent teknisk er det elektromagnetiske bølger, som sendes gennem luften fra en sender, som er koblet til radiostationen. Antennen på modtagerens radio opfanger det elektromagnetiske signal og i radioapparatet bliver det lavet om til lyd, som lytteren kan høre strømme ud af højtaleren.

Fordelen ved kort- og mellembølgeradio er, at signalet kan sendes over store afstande. Ulempen er, at der er mange ting der kan forstyrre signalet undervejs og derved forvrænge det eller gøre det helt ubrugeligt.

FM-radio (analogt)
FM-radio er i dag den mest fremherskende måde at sende radio på i Danmark.  Fordelen ved FM-radio er, at signalet går mere klart igennem til modtageren end på kort- og mellembølgeradio. Ulempen er, at signalet kun kan sendes over relativ korte strækninger, hvilket betyder, at der skal være mange sendemaster.

I dag er der seks landsdækkende FM-sendetilladelser. Danmark Radio (www.dr.dk) har de tre af disse tilladelser. Nova FM (www.novafm.dk) overtog for en del år siden sendetilladelse efter TV2-radio (www.tv2.dk), der måtte opgive (pga. den årlig koncessionsafgift til staten er på 23 millioner kroner). På de sidste landsdækkende radiokanaler, sender Pop FM (PopFM) og Radio 24syv (www.24syv.dk).

DAB-radio
DAB-radio, som tog sit indtog i Danmark i 90'erne, sendes på samme måde som FM-radio via elektromagnetiske bølger. Blot er de informationer, som sendes via de elektromagnetiske bølger, ikke analoge (som ved FM-, kort- og mellembølge radio) men digitalt.

Fordelen ved at sende digitalt er, at støj og skrat forsvinder, lydkvaliteten bliver med andre ord langt bedre. Ulempen ved digitalt transmitteret radio er, at når man kommer for langt væk fra sendemasten, forsvinder lyden i dit radioapparat ikke gradvist, som ved et analogt signal, hvor støjen til sidst overdøver signalet. Kommer man for langt væk fra senderen vil lyden på en DAB-radio forsvinde helt fra det ene øjeblik til det andet. I 2017 skiftede vi i Danmark fra DAB til DAB+, fordi DAB+ giver plads til langt flere radiokanaler på det sammen frekvensbånd og fordi signalet på DAB+ er mere "robust". Der findes meget mere information om DAB digital radio på  mereradio.dk

WebRadio
WebRadio, som også af nogen kaldes netradio eller internetradio, sender også digitalt, og det vil sige med samme gode lydkvalitet som DAB-radio. Men hvor DAB-radioen modtager signalet gennem luften, modtager man med WebRadio signalet via internettet. Det betyder, at du for at kunne modtage WebRadio/internetradio skal have adgang til internettet.

I dag er der imidlertid mange forskellige apparater, som kan forbindes til internettet ud over en almindelig PC'er. Du kan høre WebRadio via mobiltelefonen. Og man kan købe internetradioer som kan modtage WebRadio. Disse internetradioer findes i mange forskellige udformninger og varianter, og nogle apparater er indrettet således, at de kan modtage flere forskellige typer radiosignal (f.eks. kan Pinell Internet radio modtage både WebRadio, DAB-radio og alm. analogt FM-radio).

Læs og se mere om hvordan du kan lytte til Norea WebRadio her: Sådan lytter du til Norea WebRadio

DRM-radio
DRM-radio (digital kort-, mellem- og langbølgeradio) har der været arbejdet med i nogle år, og i Danmark har Broadcast Service Danmark lavet de første test fra Kalundborg senderen i 2008. Ifølge Ingeniøren (www.ing.dk) var testen være meget lovende: "Der bliver stort set samme dækning med det nye digitale signal som tidligere ved det analoge signal (langbølge). Signalet kan uden problemer dække hele landet og mere til" siger akademiingeniør Niels Dreijer, som er projektleder for projektet. DRM-radio kombinerer fordelene ved den lange rækkevide fra langbølge og det klare og støjfrie signal, man opnår ved at sende digitalt.

Hvorvidt det vil være en teknologi, som vil få en større udbredelse i fremtiden, er dog meget vanskelig at vurdere på nuværende tidspunkt (historien er jo fyldt med eksempler på gode teknologier, som af den eller anden årsag aldrig blev særlig udbredt). Pessimister har mange gange erklæret DRM for død, men noget kunne tyde på, at det sidste kapitel i DRM-historiebogen ikke er skrevet, i 2009 besluttede Rusland og Indien at satse på DRM (læs mere på www.radionyt.com), og hvad mere vigtigt er: Udbuddet af (kommercielt fremstillede) DRM-modtagere vokser og er ved at komme ned i en rimelig pris. Optimisterne siger: DRM står i dag der, hvor DAB stod for 10 år siden. For mere information om langtrækkende digital radio se www.drmRADIO.dk.

Der er dog pt. ikke meget der tyder på at DRM-radio får succes i Danmark, da det er næsten umuligt at købe en DRM-modtager i Danmark. På danske bredegrader ser det ud til, at det bliver WebRadio og DAB+ radio som har fremtiden for sig.

BRUG FOR EN PAUSE ?

Fordyb dig i Noreas webradio eller find en prædiken på Lyset & Livet

10.000+ lydfiler med kristent indhold

Norea gør gennem Lyset & Livet mange tusinde lydfiler mv. tilgængelige for dig. Disse lydoptagelser mv. stammer primært fra arrangementer, radioprogrammer og undervisning afholdt af kirkelige foreninger, kirker og organisationer på den kirkelige højrefløj, som står på en evangelisk luthersk bekendelse.

Vi bliver ofte spurgt om det er muligt at lave en mere mobilvenlig udgave af Lyset & Livet eller måske en APP.

Svaret er: JA, ABSOLUT

Men sagen er den, at det desværre ikke er omkostningsfrit at drive og udvikle en hjemmeside som 'Lyset & Livet'. De penge vi indsamler, bliver i overvejende grad brugt til at nå verdens mindst nåede, med ordet om Jesus.

Derfor, hvis du er en af dem som bruger Lyset & Livet flittigt men kunne ønske at den var mere mobilvenlig, så kan du øremærke en donation til lyset & Livet.

LYNORDAN

Fra starten af 1970érne og 20 år frem har Norea udgivet kristne sange på kassettebånd. En stor del af disse kassettebånd er nu blevet udgivet på CD, og flere kommer til. Der er både kor, duetter og solister. Der er instrumental musik, julemusik, sange og salmer, ja, noget for enhver smag.

CDérne koster kr. 90,00 pr. stk (+forsendelse) og på linket kan man se, hvilke udgivelser der er kommet.

VI VIL RIGTIG GERNE FORTÆLLE

Vi kommer gerne ud i din kreds, menighed eller kirke for at informere om mediemissionsarbejdet i verden og i Danmark, ligesom vi også gerne kommer til din kreds, menighed eller kirke for at prædike i forbindelse med et informationsmøde.

Bestil et informationsmøde

Hvis du kunne tænke dig selv at holde et informationsmøde om mediemission, så kan du finde både video- og billedmateriale på vores ressourceside