Jeg er politimand og jeg har gjort tjeneste, i mere end to årtier. Jeg har lyttet til Yemisrach Dimts’ radioprogrammer igennem lang tid.
Det var jeres radioprogrammer som ledte mig hen imod kristendommen. Jeg accepterede Jesus Kristus som min frelser og blev en kristen. Derfor lytter jeg stadig til jeres programmer.
Lytter fra Afrika

NOREAS ENGAGEMENT I AFRIKA

"Du lytter til TWR, din venlige stemme i Afrika." Disse ord er velkendte for mange mennesker i Afrika. Radioprogrammerne høres over kortbølge, mellembølge (AM), FM, satellit og internet streaming.

Fra en beskeden start i 1974 i Swaziland sender TWR-Afrika i dag programmer på over 65 sprog og dialekter til mere end 40 lande i Afrika syd for Sahara.

Programmerne omfatter bibelfortælling, bibelstudie, programmer målrettet kvinder og børn, musik, lederskabstræning og mere humanitære udsendelser om bl.a. HIV/AIDS.

Norea arbejder sammen med Mekane Yesus Kirkens (EECMY) mediearbejde i Etiopien og den Evangelisk Lutherske Kirkes (ELCE) mediearbejde i Eritrea. Programmerne bliver sendt i luften fra TWR's kraftige kortbølgesendere.

En procentvis oversigt over folkegrupper som endnu ikke har hørt om Jesus

  • Etiopien
  • Eritrea

BERETNINGER FRA AFRIKA

Hvordan kan Gud bo i en æske?

26 oktober 2023 Af info@norea.dk i Afrika, Missionsprojekter

Etiopien: Sat fri af trolddommens lænker

23 august 2023 Af info@norea.dk i Afrika

Forandrede liv

27 juni 2023 Af info@norea.dk i Afrika, Mellemøsten

Håb til mennesker i Somalia og Ukraine

15 december 2022 Af info@norea.dk i Afrika, Europa

ARBEJDET I DE ENKELTE LANDE

1703_9602_87a12570da

50% af befolkningen er muslimer. Eritrea er et strengt diktatur i stadig konflikt med nabolandet Etiopien.
Evangelical Lutheran Church i Eritrea (ELCE) er den eneste evangeliske kirke, som myndighederne har godkendt. Norea Mediemission vil gennem støtte til radioprogrammer nå længere ud med oplysning og kristen forkyndelse til folket i Eritrea.

Helhedssyn
Programfladen udtrykker et helhedssyn på mennesket, så der både er plads til evangeliserende og undervisende programmer samt udsendelser, der behandler menneskerettigheder og sociale forhold. Det varierede udbud består af børne- og familieprogrammer, lytterønsker, magasin- og sociale programmer, forbønsprogrammer samt bibelundervisning og minigudstjenester. Der sendes to timer om dagen på kortbølge fra Trans World Radios sendestation i Johannesburg, Sydafrika.

Programmerne når frem
Radioarbejdet har et godt omdømme. Mere end 70% af befolkningen er radiolyttere. Udsendelserne når helt frem til mennesker i afsides områder, på slagmarken og i fængslerne. En høj grad af analfabetisme gør radioen til et uundværligt instrument i udbredelsen af evangeliet i de to fattige afrikanske lande Eritrea og Etiopien.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det evangeliske radiomissionsarbejde i Etiopien begyndte helt tilbage i 1963, på de to hovedsprog, amharisk og oromo.
Den evangelisk-lutherske Mekane Yesus kirke stod for programproduktionen, der blev sendt fra hovedstaden Addis Abeba af "Radio Voice of the Gospel" (Evangeliets stemme). Men i 1977 fik radioarbejdet en brat afslutning, da det kommunistiske styre i landet overtog radiostationen.

I begyndelsen af 80'erne var radiovirksomheden så småt ved at komme igang igen fra Nairobi hovedstaden i Kenya. Det førte senere i 1983/84 til dannelsen af Gospel Broadcasting Service, som sendte helt frem til 1998. I løbet af 1997-98 blev det muligt at flytte radioarbejdet tilbage til Addis Abeba. I dag produceres programmerne på amharisk og oromo af Mekane Yesus kirken i Etiopien (Yemisrach Dimts Communication Service), mens produktionen på sproget tigrinya er overtaget af Den evangeliske kirke i Eritrea. Men der produceres også på en række andre sproggrupper i landet. Norea er engageret i programmer på følgende sprog: amharisk, oromo, kunama, kambaata, sidamo og tigrinya.

Helhedssyn
Programfladen udtrykker et helhedssyn på mennesket, så der både er plads til evangeliserende og undervisende programmer samt udsendelser, der behandler menneskerettigheder og sociale forhold. Det varierede udbud består af børne- og familieprogrammer, lytterønsker, magasin- og sociale programmer, forbønsprogrammer samt bibelundervisning og minigudstjenester. Der sendes to timer om dagen på kortbølge fra Trans World Radios sendestation i Johannesburg, Sydafrika.

Programmerne når frem
Radioarbejdet har et godt omdømme og er kendt også uden for de kristne kredse, blandt andet på grund af de gode programmer omkring almene emner som sundhed, familieliv, børneopdragelse osv. Mere end 70% af befolkningen er radiolyttere. Udsendelserne når helt frem til mennesker i afsides områder, på slagmarken og i fængslerne. En høj grad af analfabetisme gør radioen til et uundværligt instrument i udbredelsen af evangeliet i Etiopien.

Kvinder med Håb
Kvinder i Østafrika møder store udfordringer i form af fattigdom, lav status, skader i forbindelse med fødsler, HIV/AIDS og analfabetisme. Norea har i samarbejde med Norea Mediemisjon fra Norge, Projekt Hannah og YDCS i Etiopien, udarbejdet nogle specielle "Kvinder med Håb" (KmH) programmer, kaldet 'Healing voice', til kvinder i Etiopien. Denne specialserie af programmet, er lagt over på lydafspillere (kaldet DAVAR), som bliver delt ud blandt ari-folket i Sydetiopien blandt andet i fængsler, sundhedsklinikker og hospitalet i Jinka.

Norea er partner med SAT-7, der er en dynamisk tv-station, som sender via satellit til arabisk-, farsi- og tyrkisktalende kristne i Mellemøsten, Nordafrika, Europa og Centralasien. Satellit-TV er den vigtigste kilde til ucensureret information og underholdning i regionen. Læs mere norea engagement i SAT-7.

De radioprogrammer vi sender i Afrika har en typisk varighed af 15-30 minutter,
og koster ca 1100 kroner at broadcaste.

Vil du hjælpe os med at sprede budskabet om Jesus til mennesker i Afrika?