30 dage i bøn 2022 – dag 12

13. APRIL – DAG 12

Akhdam-folket i Yemen

Aisha samler affald og bor i en storbyslum i Yemen. Hun kæmper stadig for overlevelse, på trods af at leveforholdene for det marginaliserede Akhdam-folk støt er blevet forværret, siden krigen begyndte i Yemen for mange år siden. Ligesom mange andre af de fattigste mennesker her tilbringer hun dagen på lossepladsen, hvor hun leder efter vand, mad eller andre ting, hun kan bruge eller sælge. Aisha var tæt på at omkomme, da hun blev ramt af Covid-19 sidste år. I den overfyldte slum er der ingen, der har råd til at blive behandlet på et hospital. Men hendes håb er stærkt, håbet om at tingene vil blive bedre, for hende selv såvel som for hendes folk.

Officielle estimater siger, at Akhdam-folket tæller 500.000 medlemmer i Yemen; andre kilder siger, det er nærmere 3.000.000. Folkets oprindelse er uvis, men de stammer fra Afrika og har altid været offer for social ulighed. De bliver diskrimineret på mange måder og har meget begrænsede muligheder. Akhdam-folket bor isoleret i slumområder i Yemens storbyer og taler en blanding af amharisk, somalisk og arabisk. Deres leveforhold afspejler, at de ikke har mulighed for at tjene mere, end hvad de behøver for
at overleve. Der er ingen sanitet eller elektricitet. Næsten ingen af børnene går i skole, og spædbørnsdødeligheden er chokerende. Mange af dem lider af genetiske sygdomme eller sygdomme, som kan forebygges.

Mange yemenitiske arabere anser Akhdam-folket som dårlige muslimer på grund af deres levevis, uden at tænke på hvor uretfærdigt de bliver behandlet.

Hvordan kan vi bede?

  • For grupper, der taler for at Akhdam-folket skal have flere muligheder og ligestilling i Yemen. Bed om at de må få adgang til mere sundhedshjælp, infrastruktur og uddannelse. (Ords 14,31)
  • Bed om at Akhdam-folket må finde håb og fremtid i Guds planer for dem. (Jer 29,11)
  • Bed om at bibeloversættelsen på denne folkegruppes modersmål må blive gjort færdig og for at kristne arbejdere må dele Kristi kærlighed med dem. (Johs 3,16)

 

Hent bedefolderen som pdf