Dag 29: Hadjarai i Sahel

28. marts

De etniske grupper i Guéra-regionen i Tchad kaldes »Hadjarai«, hvilket betyder »folk fra bjergene«. Mere end 550.000 hadjarai, som taler 25 forskellige sprog, bor i dette kuperede område i midten af landet. Klimaet er tørt og varmt med en regntid fra juni til september. Der er stor fattigdom, og de fleste mennesker i landsbyerne lever af landbrug og husdyrhold.

Størstedelen af befolkningen i Guéra-regionen er muslimer, men der praktiseres også traditionelle afrikanske religioner. I næsten alle etniske grupper er der dog også op til 5 % kristne, og to sproggrupper (Kenga og Guergiko) består af omkring 30 % kristne.

Ingen af Hadjarai-sprogene har en komplet Bibel, men fire har det Nye Testamente, og det bliver i år tilgængeligt på et femte, Dadjo. Da mere end halvdelen af befolkningen ikke har lært at læse og skrive, har arbejdet med læse- og skrivefærdigheder været vigtigt, og det samme gælder kreative måder at dele evangeliet på.

Sharon øvede et teaterstykke med en gruppe lokale om Jesu død og opstandelse. Det blev opført langfredag på et stort torv i Mongo, en større by i Hadjarai-regionen. Omkring 200 voksne og børn så med og stimlede sammen om skuespillerne for at se, hvad der skete med Jesus. En muslim, der filmede korsfæstelsesscenen, spurgte en ven ved siden af sig, om Jesus Kristus virkelig blev pisket og naglet på den måde. Hans ven vidste det ikke, så han sagde, at han ville komme til bunds i det. To muslimske kvinder fandt Jesu tortur meget bevægende. Den ene sagde, at hun næsten ikke kunne tro det og gerne ville vide mere.


Forslag til bøn

  • Bed for oversættelses- og alfabetiseringsarbejde på alle Hadjarai-sprog.
  • Bed for kreative måder at dele evangeliet med dem, der endnu ikke kan læse og skrive.

Men nu ved dagenes ende har han talt til os gennem sin søn, hvem han har indsat som arving til alle ting, ved hvem han også har skabt verden.

~ Hebræerbrevet 1,2

Hent Bedefolderen som PDF (4mb)