Darara

En historie om åndelig og legemlig helbredelse fortalt uden filter af Wakshuma Terefe – Noreas kontakt i Mekane Yesus-kirkens radioarbejde. Wakshuma fortæller om Darara, en lytter fra den østlige del af Etiopien.

Han var tuberkulosepatient og var blevet indlagt på hospitalet. Lægerne fortalte ham, at han kom alt for sent, så de kunne ikke nå at redde ham. De gav ham noget medicin og sendte ham hjem, og så kunne han blot vente på at dø.

Fra sit dødsleje ringede han til mig. Han fortalte mig, at han var en ung mand, der gik i gymnasiet. Han fortalte mig sin historie, og han sagde: “Der er intet håb for mig”.
“Er du kristen, tror du på Jesus?”, spurgte jeg ham. Han fortalte, at han havde hørt vores radioprogram for tre dage siden, og at han nu i sit hjerte ønskede at tro på Jesus. Derfor bad jeg for Darara; At han måtte modtage Jesus Kristus som sin egen frelser.

Mens jeg bad, hørte jeg en stemme i baggrunden. Det var hans søster, der var sammen med ham. Jeg spurgte hende om Darara, og så sagde hun: “Der er intet håb for ham. Lægen har fortalt ham, at han nok vil dø om en uge”. Jeg fortsatte med at bede for Darara, og han tog imod Jesus.

Mens jeg bad, hostede han og kastede op. Jeg spurgte hans søster: “Hvad sker der?” Hun sagde, at der kom blod fra hans mund og næse. Vi fortsatte med at bede. Pludselig udbrød Darara: “Halleluja, jeg er frelst! Jeg føler mig fri!”. Jeg var virkelig chokeret. Jeg havde aldrig oplevet noget lignende. Så sagde han: “Hvad skete der med mig”? Jeg svarede: “Jeg ved det ikke”. Han sprang op af stolen.

Den forrige måned havde han ikke kunnet gå, og han havde brug for hjælp til at stå selv. Nu sprang han ud af stolen og løb rundt. Jeg spurgte hans søster: “Hvad sker der?”, og hun svarede: “Åh, han løber her og der”. Jeg sagde: “Vær sød at standse ham. Lad mig tale med ham”. Darara fortalte, at noget der mindede om elektricitet fór gennem hans krop, og nu var han fri. Noget havde kvalt hans åndedrætssystem før, “nu, er det væk”, sagde Darara.

Han fortalte at han var helbredt. “Hvordan ved du, at du er helbredt?”, spurgte jeg. Darara svarede: “Ser du, jeg kunne ikke gå før. Nu har jeg ikke brug for hjælp, og jeg kan trække vejret godt”. Så bad vi, og takkede Gud for det, han gjorde for ham.

Nu er Darara en brændende kristen, og han vidner for mange folk i sit område. Hans familie er også kommet til tro, på grund af ham. Der er nu en lille kristen gruppe i Dararas område, og han vil gerne starte en menighed. Vi (Mekene Yesus-kirken) har nu lavet en plan om at etablere en kirke i Dararas lokalområde i Oromia, fortæller Wakshuma Terefe.

Af Jonas Nørgaard