Presset på religiøse mindretal bliver i disse år større og større, og det har FN ønsket på en særlig måde at signalere i dag.
Intolerance og vold, baseret på religion eller tro, er ikke kun en trussel mod kristne, og gennem de seneste par måneder har angreb imod både jøder og muslimer trukket overskrifter. Men kristne er en meget udsat gruppe.
Noreas daglige leder, Ole Sørensen, har gennem tiden besøgt en del af disse lande, og mødt kristne dér, som virkelig er under pres.
”Kristne i lande i Afrika, Mellemøsten og Asien er især hårdt ramt,” fortæller han ”Igennem mine mange samtaler med kristne fra disse dele af verden, gennem lytter- og seer-reaktioner kan jeg se, at virkelig mange af mine kristne brødre og søstre lever i stor fare og under et voldsomt pres fra familie, naboer og myndigheder, alene fordi de tror på Jesus. Der er virkelig brug for forbøn for vore kristne brødre og søstre.
Den tiltagende strøm af had og angreb imod religiøse minoriteter, har fået FN til at sætte fokus på situationen, og de har udnævnt den 22. august til en mindedag for ofrene for voldshandlinger baseret på religion eller tro.
I de seneste par måneder har vi set et stigende antal angreb mod enkeltpersoner og grupper, der bliver angrebet blot på grund af deres religion eller tro. Jøder er blevet myrdet i synagoger, deres gravsten skamferet med svastikaer; Muslimer skudt ned i moskeer, deres religiøse steder vandaliseret; Kristne dræbt under bøn, deres kirker brændt ned.
Mange overfald, ligesom dem i New Zealand, Sri Lanka og USA, har været rettet specifikt mod tilbedelsessteder. Og i mange konflikter verden over, fra Syrien til Den Centralafrikanske Republik, er hele samfund blevet angrebet på grund af deres tro.
Alle større verdensreligioner taler for tolerance og fredelig sameksistens i en ånd af fælles menneskehed. Vi må modstå og afvise dem, der falsk og ondsindet påberåber sig religion for at opbygge misforståelser, giver næring til splittelse og spreder frygt og had. Der er rigdom og styrke i mangfoldighed; det er aldrig en trussel.
FN’s general sekretær – António Guterres
Gennem medierne forsøger Norea, i samarbejde med vore lokale partnere rundt om i verden, at sprede det gode budskab om håbet i Jesus, og skabe en større forståelse for kristne og kristendommen i fjendtligt-stillede dele af verden.
Der står i Bibelen at kristne ikke skal gengælde ondt med ondt, og at hvis vores fjende er sulten, så skal vi give ham noget at spise, fortæller Ole Sørensen. ”Paulus taler om dette i Romerbrevet :’Lad dig ikke overvinde af det onde, men overvind det onde med det gode’. Vi tror på, at alle er skabt og elsket af Gud, og det er en fundamental anderledes tilgang til mødet med vore medmennesker.”
Videoklippet med pigen Myriam, som bad for ISIS, på trods af at de havde fordrevet hende og hendes familie fra deres hjem i Syrien, gik verden rundt af netop denne grund. Hun havde enhver grund til at hade, men mødte i stedet sine fjender med tilgivelse og kærlighed.
Lad os huske de mange forfulgte i bøn.