Fra livløs til lovsang

Maged Shafiks liv var engang så mørkt og farefuldt at han var målet for tre drabsforsøg. I dag er han en velkendt lovsangsleder i det arabiske lovsangsprogram ‘Keep on Singing’.

Før Corona-pandemien besøgte Jesper Noer og Ole Sørensen Noreas partner i Egypten. De havde en længere snak med produktionslederen for ”Keep on Singing” i musik- og film-studiet, som er fantastisk flot udsmykket.
”Man mærkede tydeligt, at programmet ikke blot skulle underholde, men også skulle dele håb og tro med mennesker,” fortæller Ole Sørensen efter besøget i SAT-7 studiet.
Studiet har siden da været omdrejningspunkt for hundredvis af udsendelser med lovsange, bøn og vidnesbyrd. Maged Shafik er en af sangerne i ”Keep on Singing”.

Et liv i mørke

Maged blev født ind i en kristen familie, men han var ikke troende.
”Jeg gled væk fra kirken og sluttede mig til en gruppe venner, som havde en dårlig indflydelse på mig. Vi frekventerede tvivlsomme steder, og vi levede et liv i mørke. På grund af dette liv var jeg målet for mordforsøg tre gange,” sagde han.

Et ønske om at finde tilbage til kirken fik Maged til at deltage i et bedemøde. Mens han sad på bagerste række og ønskede, at han kunne deltage, gav Gud ham et syn.

”Jeg så Herren holde min hånd og tage mig med bag scenen på et stort stadion fyldt med mennesker. På scenen så jeg ryggen af en mand, som sad og spillede guitar og ledte tilhørerne i lovsang. Jeg sagde til Gud, at jeg ville være som denne mand. Han kiggede smilende på mig og sagde: ’Det er dig’, fortalte Maged.

Reddet fra graven

I månedsvis gik Maged i kirke hver uge, sad på bagerste række og fik det samme syn.
Gradvist begyndte Mageds liv at ændre sig, og han vendte tilbage til kirken, blev en del af koret, lærte salmesang og begyndte at synge med dem.

”Jeg oplevede, hvad der menes med verset: ’han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd;’ (Salme 40, 2). Jeg kunne ikke løsrive mig fra syndens liv med det samme, men jeg følte det, som om Herren havde sat en sprøjte i mig, som gradvist sugede giften ud: Han gjorde det klogt, venligt og tålmodigt, indtil jeg blev hans, og han gav mig nåden til at holde mig væk fra alt, hvad der var i fortiden. Nu har han bragt mig til et sted, hvor jeg priser hans navn og også hjælper andre til at lovprise ham.”

Synger hans pris

Maged er nu en af sangerne på det ugentlige SAT-7 lovsangsprogram ’Keep on Singing’, der leder tusinder i lovsang og tilbedelse, både på og uden for skærmen.

Mageds bøn i dag er, at Herren, gennem lovsangsprogrammet og andre programmer fra Noreas partner, vil røre hjerterne hos seerne. Det er der i høj grad brug for i Mellemøsten og Nordafrika i dag, hvor det til stadighed bliver vanskeligere at bekende Jesu navn.

/Kilde: Sat-7