Kvinder med Håb i Albanien

KmH Albanien - illustrationsfoto

Albanien er et af de lande, hvor KmHs arbejde har stor betydning i mange kvinders hverdag.

Dette efterår har det albanske KmH-team produceret ti nye radioprogrammer, samt oversat og udsendt den månedlige bedekalender. Teamet har desuden besøgt en lokal gruppe kvinder i en kirke i byen Bilisht for at tale om emnet depression. Flere af tilhørerne kæmpede aktuelt med depression, eller havde gjort det tidligere i livet.

Læs herunder, hvordan KmH, især igennem de to medier bedekalenderen og radioprogrammerne, gør en konkret forskel for kvinder i alle aldre i Bilisht.

Bedekalenderen og radioprogrammerne er vigtige

Jeg mødte 81-årige ‘Moder Diliko’, som alle kaldte hende, i kirken i Bilisht. For tredive år siden blev hun mødt af verset Matthæus 11,28: “Kom til mig, alle I, som slider jeg trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.” Siden da har hun overgivet sit liv til Jesus. Dengang havde hun lige mistet sin mand, og hendes børn boede i udlandet. Nu er hendes søn flyttet tilbage til sin hjemby, og ‘Moder Diliko’ passer sine nevøer. Hun elsker Jesus så højt, og man kan se Herrens glæde i hendes øjne. Hun fortalte mig, hvordan radioprogrammerne hjælper hende igennem dagen. Hun har lyttet meget til KmHs programmer igennem de sidste ti år.
– Ledi, lederen af det albanske KmH-team.

Bedekalenderen er så vigtig for mig. Den fortæller os ofte noget om, hvordan andre kvinder lever. Det gør os mere taknemlige for den situation og det sted, vi selv lever. Somme tider får vi indtryk af, at det at bo i udlandet ville give os en masse ting, vi ikke har her i Albanien. Men sandheden er at kvinder over hele verden står over for de samme problemer.”
– Juli, kvinde fra Bilisht.

Vi havde stor gavn af emnet om depression, som I delte med os i dag. Vi har virkelig brug for god undervisning baseret på Guds ord. Må Gud velsigne jer og alle de medarbejdere, der producerer gode programmer som “Kvinder med Håb”. Bedekalenderen er også en stor hjælp. Vi plejer at bede sammen, når vi mødes i kvindegruppen.”
– Entela, kvinde fra Bilisht.

Arbejdsløshed, menneskehandel og vold i hjemmet

Albanien er et af Europas fattigste lande. Det er ikke forbudt at være kristen, men visse områder er stærkt domineret af islam. Arbejdsløsheden er udbredt, og mange familier er udfordret af bl.a. vold i hjemmet. Kmhs team i landet rækker desuden ud til kvinder, der er udsat for menneskehandel. Budskabet om håb i Jesus falder i alle tilfælde på et tørt sted. Tak for din forbøn og støtte, som sikrer at dette vigtige arbejde kan fortsætte og hjælpe kvinder i Albanien og resten af verden til at finde fred og glæde hos Jesus.

 


25 år med håb til kvinder

Kort før årsskiftet fejrede TWR Women of Hope 25-års jubilæum. TWR Women of Hope er det, vi på dansk kender som “Kvinder med Håb”. Jubilæet blev fejret ved et festligt, virtuelt møde arrangeret ud fra TWRs hovedkontor i North Carolina, USA.
Kvinder med Håb er et arbejde, som Norea Mediemission har været engageret i næsten lige så længe som arbejdet har eksisteret. KmH arbejder for at bringe håb til kvinder overalt i verden, først og fremmest i form af budskabet om Jesus. Basis for arbejdet er forbøn; en ny bedekalender med aktuelle bedeemner indsendt fra lokale grupper nær og fjern, udsendes hver måned. Dertil kommer de mange timers KmH-radioprogrammer, der produceres af nationale teams i de forskellige lande, foruden andre lokale tiltag.