Kvinder i Islam

Dag 29 – 19. april

I teorien giver islam flere rettigheder til kvinder end der reelt gælder for dem, der praktiserer den. Koranen taler klart om, at mænd og kvinder er lige i Allahs øjne, og giver anvisninger hvad angår kvinders beskyttelse.

I den virkelige verden er der, inden for mange af de kulturer hvor islam er dominerende, en kulturel praksis, der ikke afspejler denne del af koranens lære. Muslimske kvinder møder, ligesom alle andre kvinder, ulighed indenfor uddannelse, arbejde, sundhedspleje og roller i familien.

Men muslimske kvinder rundt om i verden, skaber forandring i verden omkring sig. I og med at de anerkender deres egen værdi og deres egne evner, og arbejder sammen, rejser muslimske kvinder sig som influencers, ledere og innovatører over hele verden.

Pakistan, en islamisk nation, der ikke er fremmed overfor kvindelige politiske ledere, indsatte fem kvinder i politiske nøglepositioner sidste år.

Saudi Arabien, som er særligt langsom til forandring på dette område, har taget små skridt hen imod lighed for kvinder, idet de for nyligt har tilladt kvinder at opholde sig på offentlige steder såsom caféer og idrætshaller sammen med mænd. Kvinder har også opnået ret til at bo og rejse alene, uden tilladelse fra en mandlig værge. Antallet af kvinder, der arbejder uden for hjemmet i Saudi Arabien, er blevet fordoblet i løbet af de seneste fem år.

Muslimske kvinder bliver stadig mere bredt repræsenteret inden for kunstverdenen, som f.eks. da den første muslimske, kvindelige superhelt fandt vej ind i den populære serie af Marvel-film.

Og inden for sportens verden skaber nogle muslimske kvinder måder, hvorpå de kan konkurrere på højniveau, iklædt hijab.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed om at muslimske kvinder fortsat må have mulighed for at trives, være lykkelige og uden for fare
  • Bed om at muslimske kvinder i positioner med indflydelse må finde styrke og sikkerhed, og lykkes i deres kamp mod ulighed og uretfærdighed
  • Bed om at muslimske kvinder må blive velsignet og få mulighed for at høre budskabet om Jesus og følge ham

 

Salig er hun, som troede; for det, som er talt til hende af Herren, skal gå i opfyldelse.

Luk. 1,45

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)