Corona-pandemien set med missions-briller

Du er sikkert ved at være godt træt af at høre om covid19-restriktioner, forsamlingsforbud og smittekurver.

Corona er jo efterhånden blevet så stor en del af vores hverdag, at samtaleåbnere som ”det er spændende, om regeringen strammer restriktionerne yderligere”, har overhalet den gode gamle ”dejligt vejr i dag, hva?’”.

Der er imidlertid nogle aspekter ved pandemien, som, set med missionsbrillerne på, er særdeles positive.

Det viser sig nemlig – ikke helt overraskende – at mediemission er en stærk missionskanal, også i krisetider. Det har vi kunnet se på vore egne platforme, hvor prædikener på TilLiv.dk og Noreas ’Online Gudstjenester’ i flere måneder har udfyldt det vakuum, som forsamlingsforbud og kirke-restriktioner har skabt. Mange har givet udtryk for, at det er ”fantastisk” og ”dejligt” med Online Gudstjenester, og ressourcer som lysetoglivet.dk, i en tid hvor det kristne fællesskab har været under pres.

Menneskehedens pauseknap

Men det er blot den hjemlige del af historien, for endnu mere glædeligt er det, at vores partnere, rundt omkring i verden, samstemmende kan fortælle om en øget interesse for kristne programmer. Trans World Radios leder, Lauren Libby, udtrykker det sådan:

”Gud har trykket på menneskehedens pauseknap under denne Corona-virus pandemi. Folk er åbne for at overveje dybt åndelige emner på en skala, som ikke er set i meget lang tid.”

Hos SAT-7, Noreas partner i Mellemøsten, er meldingen den samme, og de netop opgjorte tal for 2020 fortæller den samme historie.
SAT-7 oplevede nemlig en generel forøgelse af seer-respons på 30 procent i 2020. Det er særligt responsen på de arabiske børneprogrammer, som er steget voldsomt, ligesom responsen på de tyrkiske programmer også har set en betydelig vækst.

Gud arbejder midt i krisetider!

Pandemi-restriktioner har mange steder begrænset kristnes mulighed for at mødes, og mange af de steder i verden, hvor det er vanskeligt at tro på Jesus på grund af forfølgelse fra myndigheder, familie og lokalsamfund, er corona-situationen blot endnu en byrde de må bære.
En seer fra en flygtningelejr i Mellemøsten sagde det sådan:

”Forholdene her hos os er forfærdelige. Vi overlever med nød og næppe. Før pandemien lå vores frygt på 100 procent. Nu er den på 200 procent.”

Men samtidig giver den store utryghed, som følger i kølvandet på virussen, os en helt unik mulighed for at tale håb via medierne, til mennesker som ikke tidligere har ønsket at have noget med Gud at gøre. Mennesker som vi kan nå med evangeliet, hjemme i deres dagligstue, uanset om de bor i Tunis, Teheran eller Tasjkent.

Bed om visdom og nåde til at kunne bruge denne unikke mulighed, så endnu flere mennesker tager imod Jesus som frelser i deres liv.


Respons fra Tyrkisk lytter:

”Jeg har lyttet til Radio Shema i meget lang tid – især når jeg kører bil. Det, jeg hørte i jeres programmer, gav mig lyst til at undersøge mere om Jesus Kristus og jeg kan nu sige af hele mit hjerte, at ’Jeg tror på Krisus’. Jeres kanal har været en stor del af denne beslutning. Jeg tilhører imidlertid endnu ikke en kirke, og jeg er heller ikke blevet døbt.
Jeg læser Bibelen via internettet, men jeg ønsker ikke, at min kone skal se det. Jeg beder om, at Herren også vil røre ved min kones hjerte, når jeg fra tid til anden fortæller hende om Kristus.”