De har brug for din forbøn

At kalde situationen i Beirut for katastrofal er ingen overdrivelse. Libanon bærer stadig på ar efter adskillige år med krig, og har de seneste år oplevet dyb økonomisk krise, samtidig med at de har taget imod over en million syriske flygtninge. Dette har alt sammen presset landet knæ. Derfor vil vi gerne opfordre dig til at bede for Noreas partner, SAT-7, og deres arbejde i Beirut netop nu.

SAT-7 Arabics studier ligger i Beirut (ca. 10 kilometer fra hvor eksplosionen fandt sted), og selvom bygningerne fik mindre skader, var SAT-7 blot 24 timer efter den voldsomme hændelse, klar med det første af en række programmer, til hjælp og opmuntring og håb.

Rita El-mounayer, som er global leder for SAT-7, ved om nogen, at Libanon har brug for håb. Hun er selv opvokset i Libanon, og selvom hun i dag bor og arbejder på Cypern, hvor SAT-7s hovedkontor ligger, mærkede hun eksplosionen på egen krop:

”Da vi mærkede trykket fra eksplosionen på Cypern, og kort efter modtog nyheden om katastrofen, fik jeg med det samme flashbacks til krigen, som jeg og mange andre libanesere oplevede i 80’erne. En ødelæggelse som vi blev fortalt, at vi ikke ville opleve igen i vores levetid. Men her står vi så. Med ulykken som ingen kunne forudse og som lige nu ser ud til at være for omfattende til at komme sig over. Det er en tragedie for landet som de sidste 9 måneder har været ramt af protester mod en korrupt regering, en alvorlig bankkrise, en stor valutanedskrivning, voksende arbejdsløshed og mange hundreder syriske flygtninge, covid-19 og nu det her.”

Midt i den håbløshed, som netop nu indhyller Libanon, har SAT-7 en kæmpe mulighed for at være et vidne om Jesus og håbet i ham, og samtidig kan de også være en opmuntrende stemme til de kristne i landet.

”Siden den 6. august har teamet i Libanon sendt liveshows med specialudsendelser på SAT-7 Arabic”, fortæller Rita El-mounayer. Et af disse programmer blev optaget på taget af en bygning, med den ødelagte by nedenfor. I programmet bad de for byen, sang lovsange og delte opmuntrende vidnesbyrd med seerne.

Hvad kan du gøre?

Der går lang tid, før Beirut og byens indbyggere igen er på fode, men ind i den virkelighed kan SAT-7 tale håb til de ikke-kristne og opmuntre kristne til at være der for deres næste. Det er en stor opgave, men en opgave som du har mulighed for at tage del i – blandt andet gennem forbøn.

”Jeg vil gerne takke alle for den forbøn og støtte, som bliver ved med at strømme ind fra alle dele af verden,” udtaler Rita El-monuayer, og fortsætter ”og jeg vil bede jer om at fortsætte med at bede for folket i Libanon. Specielt de folk som er berørt og har mistet deres hjem. Bed for de folk som har mistet deres kære og bed for, at SAT-7 fortsat må være et lys i mørket og fortvivlelsen.”

Gud bruger SAT-7 på en helt unik måde. På forunderlig vis får de lov til at tale evangeliet om Jesus helt ind i stuerne, i millioner af hjem i Mellemøsten. Samtidig er de en opmuntrende stemme til de kristne, som ikke har en kirke i deres område, og som står alene med deres tro.
Fra Noreas side vil vi derfor også gerne opfordre til at støtte SAT-7s arbejde og til forbøn. Bed for det libanesiske folk og bed for SAT-7, at de gennem satellit-tv fortsat må være i stand til at tale evigt håb ind i håbløsheden.

Støt SAT-7s Satellit-tv her

Norea er partner med SAT-7 og sammen arbejder vi på at sprede håb i Mellemøsten og Nordafrika gennem Satellit-tv
(Læs mere om samarbejdet her)

Billederne er taget af Elie El Hayek for SAT-7