Hustru til grundlæggeren af TWR død – mindeord

Betty Jane Freed, North Carolina, der spillede en væsentlig rolle i hendes mands, Dr. Paul Freed, banebrydende karriere som grundlægger af Trans World Radio, døde fredag, 10. januar 2020, i en alder af 96 år.

Lauren Libby, leder af den internationale organisation, som nu bedre er kendt som TWR, informerede personale over hele verden kort efter at have hørt om fru Freed’s bortgang. ”Gud brugte dette par til at starte et globalt arbejde, som havde en ydmyg begyndelse i Tanger, Marokko, med en 2500 watts kortbølgesender,” sagde Libby. ”Hvilken vidunderlig historie om Gud, der holdt sine løfter og belønnede Freed-parrets tro.” I løbet af de 66 år, siden kortbølgesenderen gik i luften, er TWR vokset til et verdensomspændende arbejde, der bringer evangeliske programmer til 190 lande via flere forskellige medier på mere end 200 sprog.

Fru Freed var flyttet fra Cary i North Carolina til Orlando i Florida efter at Dr. Freed tog hjem til Herren i 1996. Dr. Freed trak sig tilbage som global leder af TWR i 1994, men han tjente som formand for TWR-bestyrelsen helt til sin død.

Ægteskabet var Guds plan

I sin bog ”Towers to Eternity”, hvortil fru Freed bidrog med et meget personligt kapitel, priste Dr. Freed sin kone for at have ydet vital opmuntring og åndelig støtte efter hans livsforandrende hjerteanfald i 1961. ”Betty Jane har været hundrede procent med mig i sygdom og sundhed, ”skrev han. “Jeg tror ikke dette arbejde nogensinde kunne være blevet en realitet, og jeg kunne heller ikke have gennemgået de ting, jeg har, uden hendes dybe kristne hengivenhed som kone og trofast mor til vores fem vidunderlige børn.

”Dr. Freed skrev også kærligt og humoristisk om historien, der førte til parrets giftermål i 1945. Hans værelseskammerat på bibel college fortalte ham alt om en vidunderlig pige, han havde mødt, nemlig Betty Jane Seawell, og insisterede på, at hun var det perfekte match for unge Paul Freed.

Halvandet år senere stod Freed med en stor, hærget kuvert, der bar Betty Jane’s navn og adresse. På en diskret måde fortalte han hende, han skulle på en rejse i nærheden af ​​hendes families hjemby Carthage i North Carolina, og spurgte, om han måske måtte kigge ind og hilse på sin værelseskammerats bekendte.

Varmt modtaget af Seawells gjorde Freed åbenlyst et godt indtryk, ikke kun over for den unge dame, men også over for hendes dybt åndelige forældre. Syv uger senere var Paul og Betty Jane gift.

”Vi var begge sikre på, at Gud havde ført os sammen, og at vores ægteskab var Hans plan, ”skrev Dr. Freed.

En kvinde med mange kvaliteter

Bill Mial, TWR missionær i mere end 60 år, tjente som en af ​​Dr. Freed’s højt betroede medarbejdere. Han huskede fru Freed som en kvinde i bøn, ligesom hendes svigermor.

”Det imponerede mig altid, at hun var sådan en begavet dame, men var tilfreds med at spille en rolle bag kulisserne med at være en stabil støtte og i deres ægteskab og familie, ”sagde Mial. “Hun havde en utrolig evne til at huske folks fødselsdage og små ting om dem, der gjorde forholdet til noget specielt.

”Fire af Freed-parrets fem børn står nu tilbage sammen med deres hustruer: Paul David og Sandra Freed; James og Maureen Freed; Danny og Amy Freed; og Stephen og Sandi Freed.

Fotos fra TWR:
Øverst til venstre: Portræt af Dr. Paul Freed og Betty Jane Freed taget i 1954. I midten:Betty Jane Freed, 2013. Til højre: Betty Jane Freed og Dr. Paul Freed besøger Swaziland (nu Eswatini) senderen i 1974