Lægedom til Nordkorea

“Jesus ignorerede ikke sine tilhøreres fysiske behov, og det bør vi heller ikke.” – Bill Mial, mangeårig medarbejder og missionær i TWR.

Nordkorea er så lukket og kontrolleret, at ingen rigtigt ved, hvad der foregår indenfor landets grænser. Det at tænke frit kan allerhøjest blive en fjern drøm for de 26 millioner indbyggere. Hver og én af dem er skabt, kendt og elsket af Gud, men hvordan skal de vide, at de er skabt til langt mere end at tjene et totalitært regime, at de er værdifulde individer, at de kan finde håb, mening, trøst, glæde og fællesskab i Jesus Kristus? Mediemission er en af de få muligheder, vi har, for at hjælpe nordkoreanerne ud af det åndelige fangenskab, de befinder sig i – og måske også den mest effektive.

Undergrundskirken

Noreas partner i Sydkorea, TWR Korea, har sendt evangeliserende og oplærende radioprogrammer ind i Nordkorea siden 1995. Disse programmer er en livline for undergrundskirken, der tæller mindre end 2% af befolkningen i et land, hvor alene det at være i besiddelse af en bibel, udtale ordene “Gud” eller “Jesus”, eller at mødes som troende, er strafbart med døden. Tusindvis af kristne er gennem årene blevet dræbt eller sat i arbejdslejre. Forhold som disse gør, at Nordkorea sammen med Afghanistan topper Åbne Døres liste over lande, hvor det er allerfarligst at være kristen.

“Dr. Luke” på koreansk

Undergrundskirken i Nordkorea er utrolig sårbar, og derfor fylder det mig og mine kolleger i Norea med glæde og taknemlighed, at TWR Korea har spurgt os om at bære med i mediemissionsarbejdet der. Konkret taler vi om opbakning og dækning af udgifter til produktion og transmission af et nyt radioprogram, nemlig en koreansk udgave af “Dr. Luke”, som allerede findes på engelsk, fransk, hindi, somali, spansk og swahili – Norea støtter i forvejen programmet på somali. Programmet er oprindeligt skrevet af praktiserende læge Dr. Halbrook, USA og opkaldt efter apostlen Lukas, der er forfatter til en stor del af Det Nye Testamente, og som bekendt også var læge. Programmet er tydeligt evangeliserende, samtidig med at det giver brugbar viden om basal sundhed og almindelige sygdomme såsom forhøjet blodtryk, allergi, hjerteproblemer og meget andet. Det tager udgangspunkt i bibeltekster, hvor Jesus demonstrerer sine helbredende kræfter, og taler om, hvordan vi mennesker har brug for lægedom til både legeme og sjæl. Programmet er blevet vel modtaget andre steder i verden, og vi har en stærk forventning om, at det samme vil være tilfældet i Nordkorea, hvor sundhedspleje og lægehjælp lader meget tilbage at ønske.

Vil du være med?

Din støtte og forbøn er vigtig for at vi kan begynde at sende de 52 afsnit af “Dr. Luke” til mennesker i Nordkorea. Omkostningerne til produktion af den koreanske udgave af programserien såvel som til udsendelsen via TWRs sendemast i Guam må dækkes, og det håber vi, du vil være med til. Ethvert beløb er velkomment, og har betydning for evigheden. Husk også produktionsteamet og den nordkoreanske undergrundskirke i din forbøn. Vil du vide mere om projektet “Dr. Luke”, kan du besøge hjemmesiderne doctorluke.org (mulighed for at læse om programmet på norsk), eller twr360.org (mulighed for at høre selve programmet på de ovennævnte sprog).

/Lea Brøgger Detlevsen