Også muslimer lytter

“Selvom jeg er troende muslim, kunne jeg ikke finde noget forkert i jeres programmer.”

 

I det etiopiske mediearbejde EECMY-YDCS oplever man, at også muslimer lytter til deres programmer. Vi har netop modtaget to vidnesbyrd, som beretter om dette.

 

 

Programmerne fortæller på en unik måde

Mit navn er Kedir. Jeg boede i Somali-regionen og havde et fredfyldt og godt liv, indtil jeg og min familie måtte rømme til den østlige del af Oromia-regionen. Nu bor vi her i et plastic telt sammen med en masse andre. Det er den lokale regering og befolkning, som har hjulpet os.

Jeg har aldrig tidligere hørt om radioprogrammer fra Yemisrach Dimts Radio. Det var en kristen herfra, som fortalte mig om dem, og jeg blev bare så glad for at høre et program på mit eget sprog afaan oromo. Selvom jeg er troende muslim kunne jeg ikke finde noget forkert i jeres programmer. Programmerne fortæller på en unik måde om religiøse emner, om kvindesager og sundhed. De er interessante, opmuntrende, trøstende og undervisende. Siden den gang er jeg blevet en trofast lytter. Mange tak.

 

Fysisk og åndelig helbredelse

Mit navn er Fatuma, og jeg bor i den østlige del af Oromia-regionen i Etiopien. Jeg lytter regelmæssigt til et program på sproget afaan oromo, som sendes hver søndag aften.

Jeg blev meget tiltrukket af det kristne program, selvom min religiøse baggrund var muslimsk, for programmet var interessant.

En aften sagde studieværten, at han ville bede for dem, som var syge. Han opfordrede lytterne til at bede med, hvis de havde brug for helbredelse. Jeg havde brystkræft, og derfor besluttede jeg mig for at bede med. Tænk sig, mens der blev bedt, følte jeg mig lettet og trøstet. Og jeg blev mirakuløst helbredt af Jesus. Jeg har efterfølgende været på hospitalet for at blive tjekket, og jeg har fået attest på, at jeg ikke længere har brystkræft.

Så besluttede jeg mig for at tage imod Jesus som min frelser. Jeg har nu fået både fysisk og åndelig helbredelse. Tak Jesus.

 

Kilde: EECMY-YDCS
Foto: Linda Torkelsen, Norea Norge