For et par uger siden talte Noreas kommunikationsmedarbejder, Jesper Noer, med Marianne Daou, som er ansvarlig for opfølgning på henvendelser fra SAT-7’s arabiske seere. Hun fortæller passioneret om sit arbejde med at række evangeliet via relevante tv-udsendelser til børn og unge i Mellemøsten – et arbejde hvori Norea spiller en vigtig rolle.
Marianne, der har arbejdet i forskellige roller hos Noreas partner, siden hun var blot 10 år gammel, fortæller: “Arabiske unge bruger størstedelen af deres tid på de sociale medier, hvor de isolerer sig i den digitale verden. De lever i en falsk virkelighed, hvor de bombarderes af skadelige budskaber hver dag. SAT-7 ønsker at være en unik stemme, de kan relatere til, og som taler sandheden til dem.”
Fordi skam og skyld fylder så meget i den arabiske kultur, kan de unge ikke tale om deres problemer med en ven eller en åndelig leder uden at blive udskammet. “De fleste af dem er enten vrede på Gud eller bange for ham,” fortsætter Marianne. “I opfølgningsarbejdet må vi være der for dem. Når de rækker ud til os, svarer vi med en personlig besked, hvor vi som professionelle rådgivere lover at følge op, bede for dem og støtte dem. Og hver måned flyder vores indbakke over med tusindvis af beskeder fra mennesker, der håber at finde nogen, som vil lytte til dem og hjælpe dem.”
Grundig research
Marianne og hendes medarbejdere har travlt, for teamet består kun af 16 personer. En af grundene til de mange henvendelser ligger måske i det grundige forarbejde, Noreas partner gør. Marianne uddyber: “Vi laver grundige analyser og arbejder tæt sammen med en research-virksomhed, der hjælper os med at øge den effekt, vi forsøger at skabe. Vi studerer de kommentarer og beskeder, vi får, og har fundet ud af, at vores unge seere på det seneste kæmper med deres psykiske helbred, frygt for fremtiden og for døden.” Med den viden kan SAT-7, via deres programmer såvel som Mariannes team, tale ind i seernes situation.
Vejen til et ægte fællesskab
Marianne og hendes medarbejdere ønsker, i kraft af Guds kærlighed, at føre mennesker til tro på Jesus og ind i et ægte, ikke-digitalt, fællesskab. “Vi begynder med at opbygge et venskab. Vi lytter til dem og viser empati. Når vi finder frem til roden til deres problemer, tilbyder vi rådgivning inspireret af kognitiv adfærdsterapi. Hvis de fx har selvmordstanker, sætter vi dem i forbindelse med lokale NGO’er eller terapeuter. Og når seerne udtrykker et ønske om at lære mere om det håb, vi har som kristne, svarer vi udelukkende med kærlighed, uden at provokere, for sådan er vores politik.” Teamet kan siden henvise seeren til online, kristen oplæring eller direkte til et fysisk, kristent fællesskab i form af en (undergrunds)kirke.
Din støtte gør en stor forskel
Det er takket være støtte fra dig og andre Norea-venner, at Marianne og hendes dygtige team kan udføre det vigtige og effektive arbejde, de gør for Mellemøstens ulykkelige og søgende unge. Derfor takker vi dig mange gange for din støtte og forbøn her i april måned.